Povežite se s nama

Crna kronika

U Apatiji 16-godišnjak mopedom pokušao pobjeći policiji

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 8. srpnja oko 16.15 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg pokušali su zaustaviti moped, no vozač se nije želio zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika već je nastavio kretanje.

Isti je sustignut i zaustavljen nakon oko 1 km vožnje te je utvrđeno da mopedom prije stjecanja prava upravlja 16-godišnjak. Također je utvrđeno da je mopedu istekla valjanost prometne dozvole i da nema sklopljenu policu obaveznog osiguranja. Na mjesto događaja na poziv je pristupio roditelj maloljetnika u čijoj su nazočnosti poduzete mjere i radnje policijskih službenika, nakon čega mu je isti predan na daljnju skrb.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje odgojnih mjera, novčane kazne ili kazne zatvora. Za počinjene prekršaje može se izreći novčana kazna u iznosu od 29 000 kuna ili do 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima do 24 mjeseca i izricanje 9 negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od 2 godine. Vlasniku neosiguranog vozila prijeti izricanje novčane kazne do 20 000 kuna.

Crna kronika

Izbio je požar na kući u Mađarevu, uzrok je kvar na kablu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Novi Marof/Facebook

Jučer, 2. prosinca, oko 10 sati u Mađarevu, izbio je požar na kući u vlasništvu žene starosti 60 godina.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Novi Marof, koji su ugasili požar, javila je PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo na krovnoj konstrukciji uslijed kvara na električnom visećem kablu, nakon čega se požar proširio na gorive dijelove krovne konstrukcije.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Opasnim pretjecanjem izazvao prometnu nesreću pa zbrisao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U četvrtak, 2. prosinca, oko 13.25 na cesti između Štrukovca i Žiškovca došlo je do prometne nesreće u kojoj je nepoznati vozač osobnog automobila u desnom zavoju započeo pretjecanje osobnog automobila koji se kretao ispred njega, bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, javlja PU međimurska.

Zbog toga je doveo u neposrednu opasnost 25-godišnjakinju koja je upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera. Kako bi izbjegla direktan sudar s automobilom koji je obavljao pretjecanje, skrenula je udesno i vozilom sišla izvan kolnika, gdje je udarila u cestovni jarak te se ponovo vozilom vratila na kolnik.

Ozlijeđena je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje