Povežite se s nama

Crna kronika

U Babincu policija zaustavila vozača (53) s 2,33 promila alkohola i odvela ga na triježnjenje

Objavljeno:

- dana

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se šestprometnih nesreća, i to jednas ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s  materijalnom štetom, izvijestila je PU varaždinska.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno je 38 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja alkotesta, 30 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 139 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno 277 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prilikom nadzora zaustavljeno je i kontrolirano ukupno 335 vozila/vozača.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2,33 promila, utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 83 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama do otrežnjenja.

Navedenog vozača (53) pod utjecajem alkohola od 2,33 promila zaustavili su policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u nedjelju, 5. ožujka, oko 01.10 sati u Varaždinskoj ulici u Babincu.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje