U subotu, 28. studenoga, u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belici trubač Marko Bobičanec i orguljaš Božidar Ljubenko održat će koncert.

Marko Bobičanec domaći je sin, voditelj jednog od najpoznatijih međimurskih sastava – Limene glazbe Belica.

Božidar Ljubenko (Zagreb, 1984.) nakon završene srednje škole upisuje Institut za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje 2008. godine postiže naslov profesora crkvene glazbe. Tijekom studija prolazi zabilježen kao najbolji student na svakoj godini, što je u konačnici okrunjeno nagradom za najbolji diplomski rad koji je ostvaren pod vodstvom katedralne orguljašice doc. Hvalimire Bledšnajder.

Nakon završenoga studija na Institutu, upisuje Muzičku akademiju kao redovan student orgulja u klasi red.prof. Ljerke Očić. Osvaja brojne nagrade. Godine 2011. završava postdiplomski studij te postiže naslov magistra muzike – orgulja. Još kao srednjoškolac postaje orguljaš svoje Župe sv. Mirka u Šestinama. Od 2012. godine postaje zborovođa župnog mješovitog pjevačkog zbora. Iste godine postaje vanjski suradnik u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Opsežniju biografiju pogledajte na ovoj poveznici.

Na repertoaru će se naći djela Martinija, Vivaldija, Händela, Puccinija, Fauréa, Colombiera, Bacha, Grđana, Klobučara i Lübecka. Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan. Manifestacija se organizira uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Komentari

Komentara