Povežite se s nama

Život i društvo

U Biškupcu i dalje nije dopušteno držanje krava i pilića, no u cijelom Varaždinu smiju se uzgajati pčele

Objavljeno:

- dana

ODLUKA O KOMUNALNOM REDU

I dok je na području cijelog Varaždina dopušteno držanje pčela sukladno zakonskim propisima, na području Biškupca i drugih gradskih mjesnih odbora ni ubuduće neće biti dozvoljeno držanje stoke i peradi.

Većinom glasova tako su u petak odlučili gradski vijećnici, pred koje je stigao prijedlog izmjena Odluke o komunalnom redu kojima je bilo predviđeno da se u Biškupcu dopusti držanje stoke i peradi. Međutim, gradonačelnik Goran Habuš je takav prijedlog povukao. – Nećemo mijenjati odluku, jer se većina stanovnika Biškupca izjasnila protiv – istaknuo je.

Da Biškupec i dalje ima status gradskog, a ne prigradskog naselja, podržali su svi prisutni vijećnici osim nezavisnog Stjepana Cepanca. Držanje domaćih životinja će, kao i dosad, biti dopušteno samo u prigradskim naseljima Črnec Biškupečki, Donji Kučan, Gojanec, Gornji Kučan, Hrašćica, Jalkovec, Kučan Marof, Poljana Biškupečka i Zbelava, i to pod uvjetom da kućanstva ispunjavaju sanitarne, tehničke i druge propisane uvjete.

Inače, novost je da će komunalni redari ubuduće, umjesto novčane kazne, moći izricati pisana upozorenja za prekršaje za koje je propisana novčana kazna do 1.000 kuna. Odlukom je propisano da pisano upozorenje mogu izreći samo onom počinitelju koji ne poriče počinjenje prekršaja.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje