Na varaždinskom području kućne ljubimce opet vrebaju manijaci naoružani luftericama, a najnoviji gnjusni čin dogodio se u Biškupcu.

Naime, crnog mačka Darka, kućnog ljubimca obitelji koja želi ostati anonimna, ovih dana je upucao nepoznati počinitelj.

– Našli smo ga nakon dva dana kada se jadan, s oduzetim zadnjim nogama dovukao do ograde koje je za njega bila nepremostiva prepreka. Prva pomisao bila je da ga je pregazio auto, ali nakon snimke kod veterinara, utvrđeno je da ima metak iz zračne puške uz samu kralježnicu – ističu ogorčeni vlasnici umiljate mace.

Nažalost, s obzirom na to da u Varaždinu ne postoji mogućnost operacije, morat će nesretnog mačka voziti u Zagreb, što će im uz brigu stvoriti i značajne financijske obaveze.

– Da postoje ljudi koji ne vole životinje jasno je svima, a poglavito ljubiteljima životinja, ali da je netko u stanju pucati na tuđe ljubimce, danas je za svaku osudu. Napominjemo da je mačak nosio crvenu ogrlicu, po čemu se moglo zaključiti da je kućni ljubimac o kojem netko vodi brigu. Ogorčeni smo na  takvo ponašanje nepoznate osobe iz susjedstva koja je upucala mačka, i  želimo javnosti ukazati na ovaj problem iživljavanja na  životinjama, kojem bi svakako odgovorni trebali stati na kraj – zaključuju čitatelji našeg portala.

Komentari

Komentara

loading...