Povežite se s nama

U fokusu

U bolnički krug na 15 minuta, pa van ili platiti 20 kuna za sat

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Ovog tjedna počinje novi režim parkiranja u krugu Opće bolnice Varaždin.

Promjenama bi svi trebali biti zadovoljni – radnici Bolnice jer su napokon dobili svoje parkiralište, pacijenti zbog potrebnog mira, vozači Hitne zbog slobodnog prolaza – a jamraju jedino vozači. Oni više neće moći, kao dosad, ući u krug Bolnice i besplatno ostati parkirani prvih 55 minuta, pa neposredno prije isteka tog vremena napraviti jedan krug i vratiti se. Zbog toga je u krugu Bolnice vrlo prometno, što je predstavljalo veliku smetnju svakodnevnom bolničkom ritmu, ali novim režimom se to mijenja.

15 minuta ili 20 kuna sat

Varaždinska bolnica ima sveukupno – vani i u krugu – 640 parkirnih mjesta.
Radnici su na korištenje dobili parking s 240 mjesta na prostoru bivšeg helidroma. – To je parkiralište u krugu Bolnice, ali s posebnim ulazom, pa, dakle, neće biti potrebno automobilima voziti kroz bolnički krug – govori dr. Kudelić.

“Teško bolesne ljude uvijek netko doveze. Kad vozač ostavi pacijenta, vjerujemo da mu je 15 minuta dovoljno za izaći iz kruga i parkirati se. Nema zadržavanja u bolničkom krugu, a ako ostane duže od 15 minuta, plaća se 20 kuna po satu. Cilj nije zarada nego mir i tišina pacijenata.”
dr. Nenad Kudelić

Budući da ovih 240 mjesta nije dovoljno za sve zaposlene, dio njih će se i nadalje parkirati na označenim mjestima u krugu Bolnice.
I oni su jedini koji će svoj automobil moći besplatno ostaviti dulje od 15 minuta u krugu Bolnice, dok će ostale to, nakon isteka besplatnih 15 minuta, koštati 20 kuna po satu. U krug Bolnice moći će samo vozači teško pokretnog ili nepokretnog pacijenta, staraca, djece, dobrovoljni darovatelji krvi i invalidi.
– Teško bolesne ljude uvijek netko doveze. Kad vozač ostavi pacijenta, vjerujemo da mu je 15 minuta dovoljno za izaći iz kruga i parkirati se. Nema zadržavanja u bolničkom krugu, a ako ostane duže od 15 minuta, plaća se 20 kuna po satu. Cilj nije zarada, nego mir i tišina pacijenata, omogućavanje pristupa Hitnoj i dostavi – pojašnjava ravnatelj.
Ovi će vozači, u cilju izbjegavanja nepotrebne gužve, u krug Bolnice ulaziti pokraj portira na glavnom ulazu i za njih je rezervirano 50-ak mjesta, što bi, smatra dr. Kudelić, trebalo biti sasvim dovoljno.

Varaždinska bolnica ima sveukupno 640 parkirnih mjesta

Na primjedbu da će sigurno biti onih koji će radije platiti i 20 kuna da im auto bude „pred nosom“, dr. Kudelić uvjerava da neće. – Vrlo malo. Dosad je prvi sat parkiranja u krugu bio besplatan, pa ljudima nije bilo teško nakon 55 minuta izaći, napraviti krug i iznova ući. I tako nekoliko puta ako je trebalo, samo da ne bi morali platiti.

Auti da, promet ne

U krugu Bolnice, inače, ima 230 parkirnih mjesta, koja će i dalje, osim onih 50, koristiti zaposleni, jer je 240 mjesta na bivšem helidromu za sve njih premalo. Na primjedbu da će, dakle, opet biti puno automobila, dr. Kudelić veli: – Automobila će biti, ima, ali ne i prometa i buke. Zaposleni se dovezu i ostave vozilo, osam sati ga nikamo ne voze, a biti će omogućen nesmetani pristup Hitnoj te će se pacijente kojima je to potrebno, moći dovesti do samog ulaza na Odjel – uvjerava dr. Kudelić.
Budući da bolnice nisu dužne osigurati parkiralište zaposlenima, varaždinska bolnica po tome ulazi u domenu nadstandarda za zaposlene. – Neće biti gubitka vremena, nervoze i plaćanja parkinga uokolo – zadovoljan je ravnatelj.

Treba reći da većina bolnica u Hrvatskoj uopće ne dozvoljava ulazak privatnim automobilima u bolnički krug, dok će se u varaždinskoj dozvoliti ulazak, ali ne i zadržavanje. – Bolnica smo paviljonskog tipa i nemamo hitni prijem na samom ulazu, pa je potrebno omogućiti pristup do same zgrade – svjestan je dr. Kudelić. S izgradnjom objedinjenoga hitnog prijema i jednodnevne kirurgije nestat će automobili iz kruga Bolnice. To bi se trebalo dogoditi u proljeće 2021.godine.

Izvor:
Foto: RT

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati