Povežite se s nama

Život i društvo

U borbi za 16 MO-a čak 79 kandidacijskih lista

Objavljeno:

- dana

VIJEĆA MJESNIH ODBORA

Ukupno 79 kandidacijskih lista za izbore za članove 16 vijeća mjesnih odbora na području Grada Varaždina primilo je Gradsko izborno povjerenstvo.

 Izbori će biti održani u nedjelju 31. svibnja, a svoje kandidate istaknule su dvije koalicije, HDZ-Hrast-HSS-HSS-HSP-BUZ-ZS te HNS-HSU, pet stranaka izlazi sa samostalnom listom – HSLS, Reformisti, Orah i SDP, a na izborima će se za glasove birača boriti i tri kandidacijske liste grupe birača i to Sjepana Cepanca, Franje Puškadije i Vlade Tomaškovića.

U svih 16 mjesnih odbora za mjesta u vijećima mjesnih odbora za glasove birača natjecat će se kandidati dviju koalicija, HDZ-Hrast-HSS-HSS-HSP-BUZ-ZS te HNS-HSU, dok su Reformisti kandidacijske liste predali u svim mjesnim odborima osim u Poljani Biškupečkoj, a SDP također u 15 MO-a, osim za Vijeće MO-a Črnec Biškupečki.
Po broju predanih lista slijedi HSLS, a njihovi kandidati će se natjecati za ulazak u vijeća 1. MO-a, 3. MO-a, 4. MO-a, 5. MO-a, 6. MO-a, 7. MO-a, MO-a Hrašćica, MO-a Črnec Biškupečki i MO Zbelava.

Četiri kandidacijske liste dostavio je Orah i to za 1., 3., 4. i 5. mjesni odbor Varaždin, dok su jednu kandidacijsku listu za Vijeće 5. MO-a dostavili Hrvatski laburisti – stranka rada. – Kandidacijske liste grupe birača dostavili su nositelji liste: Stjepan Cepanec za Vijeće 7. MO-a, Franjo Puškadija za Vijeće MO-a Poljana Biškupečka i Vlado Tomašković za Vijeće MO Jalkovec – izvijestili su iz Gradskog izbornog povjerenstva.

Inače, Vijeće MO-a donosi plan uređenja naselja ili dijela naselja i utvrđuje prioritet u njihovoj realizaciji, saziva mjesne zborove građana, odlučuje o korištenju sredstava namijenjenih MO-u u gradskom proračunu, a ima i pravo predlaganja mjera i akcija za poboljšanje uvjeta života na području mjesnog odbora.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje