Povežite se s nama

Život i društvo

U Bučogradu se pjesmom i plesom predstavila Općina Beretinec

Objavljeno:

- dana

Pjesma i ples malih i velikih folkloraša KUD-a Ježek te degustacije vina, likera i bučnog ulja razveselili su posjetitelje Bučograda jučer, 26. kolovoza, kada se predstavila Općina Beretinec.

OPG Marić ponudio je šljive, OPG Kefelja Jasminka bučino ulje, likere i kruh od bučinih koštica, OPG Borščak degustaciju vina, a OPG Mekota Silvija likere i aroniju te posjetitelje upoznao s uzgojem škotskog goveda i crne slavonske svinje.

– Drago mi je što smo kao jedna od najmanjih općina u Varaždinskoj županiji dobili priliku predstaviti svoje OPG-ove, zdravu hranu i dobro vino. KUD Ježek je pokazao tradicionalne plesove, što je jako važno, ne samo nama, nego za svaku lokalnu sredinu jer se na taj način čuvaju običaji – rekao je načelnik Općine Beretinec Igor Kos.

– U Bučogradu svaki dan imamo specifičnu ponudu, lokalna i regionalna vina, jela, KUD-ove u narodnim nošnjama, koje predstavljamo urbanim posjetiteljima. Drago mi je da su se u manifestaciju uključili općine i gradovi. Posebno mi je drago što će se ove subote predstaviti Krapinsko-zagorska županija, a u goste će doći i nekoliko drugih župana, kao i bivši predsjednik Stjepan Mesić te bivša premijerka Jadranka Kosor – rekao je župan Radimir Čačić.

S programom je iznimno zadovoljna i Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana. – Općina Beretinec, kao i sve druge općine pripremile su zanimljive programe, a danas je posebno zadovoljstvo bio nastup najmlađih članova KUD-a Ježek, kojeg Županija podržava i prati u radu jer puno rade upravo s djecom – rekla je Natalija Martinčević.

U Bučogradu se danas, 27. kolovoza, predstavlja Općina Petrijanec. Svoje proizvode izlagat će njihovi OPG-ovi i udruge, a nastupit će zbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, Ivona Pliverić na flauti, KUD Općine Petrijanec, sopranistica Bernardica Bačan uz klavirsku pratnju Danijela Otta, mali folkloraši Dječjeg vrtića Bambi, Jana Šipek na klaviru te OŠ Petrijanec.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati