Povežite se s nama

Život i društvo

U čak 30 trgovina čekaju vas mega rođendanski popusti!

Objavljeno:

- dana

ROĐENDAN

Od 14. do 17. travnja Lumini shopping centar slavi rođendan. Rođendanska proslava obilovat će poklonima i popustima trgovina, dok će najsretniji kupac kući odjuriti u novom Hyundai ui20, glavnoj nagradi rođendanske nagradne igre Luminija!

Osim toga, u igraonici Twister bit će održano mnoštvo radionica i predstava za najmlađe. Čak 30 trgovina pripremilo je mega rođendanske popuste, hipermarket Victus promo rođendanski meni, a dm besplatno šminkanje koje će biti održano u subotu i nedjelju, 16. i 17. travnja, od 16 do 20 sati. Slavlju se priključila i Farmacija, u kojoj će u četvrtak, 14. travnja, od 14 do 18 sati biti održano mjerenje venskog protoka nogu uz savjete stručnjaka i poklone za kupce, a dan poslije od 14 do 17 sati mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa uz savjete stručnjaka. U subotu, 16. travnja, od 10 do 13 sati bit će održana oleoterapija i aromaterapija – promocija i savjetovanje o primjeni biljnih i eteričnih ulja. 

Svi, od 7 do 77 godina, pozivaju se u subotu, 16. travnja, na rođendansku tortu u 11.30 i 17.20 sati, a potom u 19 sati na veliki rođendanski koncert megapopularnih Mejaša. Uz “Zoricu”, “Bolji nego ikad” i “Zavela me Ana” i druge velike hitove tamburaša u starkama – dobra zabava je osigurana.

PROGRAM

Subota, 16. travnja 
10:00 – 10:45 DND Mali slavuji
10:45 – 11:00 DV Bubamara
11:00 – 11:15 DV Mala oaza
11:15 – 11:30 DV Varaždin (Kozarčeva)
11:30 – 11:45 Rođendanska torta
17:00 – 17:15 Varaždinske mažoretkinje
17:15 – 17:20 Lumini daruje udrugu Nova budućnost
17:20 – 17:30 Rođendanska torta
17:30 – 18:00 UPS Feel
18:00 – 18:15 Plesni studio D&D
19:00 rođendanski koncert – Mejaši

Nedjelja, 17. travnja 
16:45 – 17:00 Cheerleading klub Bravo Varaždin
17:00 – 17:10 Plesni studio Takt Varaždin
17:10 – 17:40 Irma Dragičević, koncert
17:40 – 17:50 Plesni studio Lena Varaždin
17:50 – 18:00 Plesni studio Sparkle
18:00 – 18:50 Trio Decoro – koncert
18:50 – 19:00 Plesni studio Plan B

Četvrtak, 14. travnja
18:00 – 19:00 Modeliranje balona i facepainting (cijena 25 kn/sat, drugo dijete 20 kn/sat, treće dijete 15 kn/sat)
17:00 – 20:00 Likovna radionica ‘baloon paint’; BESPLATNO u pretprostoru igraonice

Petak, 15. travnja
18:00 – 19:00 Twister Pirate Party – nagradna igra, disco, facepainting (cijena 25 kn/sat, drugo dijete 20 kn/sat, treće dijete 15 kn/sat)
17:00 – 20:00 Kreativna radionica izrade ‘gusarskih foto rekvizita’; BESPLATNO u pretprostoru igraonice

Subota, 16. travnja
11:00 – 12:00 i 17:00 – 18:00 Dječja predstava “Knjiga glavu čuva” i nagradna igra “Tabo” (cijena 25 kn/sat, drugo dijete 20 kn/sat, treće dijete 15 kn/sat)
10:00 – 14:00 Radionica izrade ukrasa od tjestenine; BESPLATNO u pretprostoru igraonice
17:00 – 20:00 Dječji tatoo, cool perive tetovaže; BESPLATNO u pretprostoru igraonice

Nedjelja, 17. travnja 
11:00 – 12:00 i 17:00 – 18:00 Mickey i Minnie show – igra i ples s omiljenim likovima, facepainting (cijena 25 kn/ sat, drugo dijete 20 kn/sat, treće dijete 15 kn/sat)
10:00 – 14:00 i 17:00 – 20:00 Radionica izrade Mickey i Minnie šeširića; BESPLATNO u pretprostoru igraonice

Stigao Medonja Bowling&Pub, u petak se otvara Baby Center!

 Prvi varaždinski Baby center otvara vrata 15. travnja i pridružuje se rođendanskom slavlju vašega omiljenog shopping centra. Nova trgovina namijenjena je najmlađima. U subotu, 16. travnja, ne propustite njihov dječji kutak uz nagrade za mališane i druženje s maskotom, rodom Štorko. U Luminiju je ponovno otvorena i kuglana, sad pod imenom Medonja Bowling&Pub. Novi vlasnici najavljuju promjenu interijera i ponude, pa ovdje očekujte najbolji izbor točenih piva u regiji te najbolje pizze i hamburgere u gradu! 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Trnovec: Općina i Agro udruga zajedno u uređenju poljskih puteva, a planova ima još

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od najbrojnijih udruga na području općine Trnovec Bartolovečki je Agro udruga koja djeluje od 2012. godine, a njezinih se više od 220 članova bavi prvenstveno zemljoradnjom te očuvanjem okoliša.

Članovi Agro udruge Općine Trnovec Bartolovečki u subotu su održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o njihovom radu u proteklih godinu dana te je naglašeno da su bili vrlo aktivni u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovništvo stradalo u potresu na Banovini. U tri su navrata organizirali prikupljanje robe, ali i novčane pomoći, a budući da je riječ uglavnom o poljoprivrednicima, prikupili su i značajne količine hrane za životinje te građevinski materijal.

Iako zbog pandemije nije išlo baš sve po planu, Agro udruga uspjela je provesti neke od planiranih aktivnosti.

Jedan od planova je i uređenje prostorije Udruge, a Levak je istaknuo da vjeruje da će se i to uskoro realizirati, budući da je suradnja s Općinom Trnovec Bartolovečki onakva kakva i treba biti.

Iako dužnost obnaša tek nekoliko mjeseci, trnovečka načelnica Verica Vitković već je dobro upoznata s radom Agro udruge za koju kaže da je jedna od najaktivnijih na području općine Trnovec Bartolovečki.

– Odmah kad sam preuzela dužnost načelnice, počela sam aktivniju suradnju s Udrugom, saslušala sam njihove želje i prijedloge, njihove probleme. Prvi nam je zajednički cilj bio sanacija poljskih puteva koji se 20 godina nisu sanirali, čistili ni popravljali na odgovarajući način. U toj akciji sudjeluju zajedno Općina i poljoprivrednici, a Općina je svoj dio dosad odradila, pa smo tako očistili puteve, pošišali grane drveća i učinili sve drugo što je bilo potrebno – istaknula je načelnica dodavši da je upravo osiguran potreban  materija za navoz velikih jaraka, a na subotnjoj je sjednici dogovoreno koji će se poljoprivrednici aktivno uključiti i svojim dobrovoljnim radom doprinijeti da se poljski putevi saniraju i urede.

– Mislim da je ovo jedna hvalevrijedna zajednička akcija kako što jednostavnije i bezbolnije, bez značajnijih financijskih izdataka, dovesti ovu granu u red – dodala je Vitković.

Načelnica je kazala i kako je na skupštinu Agro udruge došla iz još jednog razloga.

– Imamo planirana proračunska sredstva koja nisu dovoljno iskorištena, što znači da negdje postoji problem, odnosno da to možda nisu mjere koje su našim poljoprivrednicima potrebne. Mi smo tu da surađujemo i jedinica lokalne samouprave mora stajati iza svojih poljoprivrednika jer oni su naša snaga. Mi imamo hektara i hektara poljoprivrednog zemljišta koje treba dovesti u red i ona koja se ne obrađuju, a zainteresiranih ljudi ima. Svakako želim istaknuti i da je komasacija dosad bila provedena samo za naselja Zamlaka i Šemovec, a upravo sam dala prijavu kao kandidaturu da smo zainteresirani, naravno uz potporu sredstava Europske unije, da se provede komasacija i na ostalom dijelu poljoprivrednih površina naše općine – zaključila je načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Podravci dominirali revijalnim natjecanjem orača sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Prelogu je jučer održano prvo revijalno natjecanje u oranju sjeverozapadne Hrvatske na kojemu su snage odmjerili najbolji orači iz Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

Organizatori natjecanja bili su Udruga orača Međimurske županije i Grad Prelog, uz suorganizaciju Udruge natjecatelja u oranju Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske, pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

Prvaci iz četiri županije natjecali su se u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo je mjesto osvojio Zoran Radiček, drugi je bio Vinko Kukec, a treći Bernard Matijević. U kategoriji plugova ravnjaka prvi je bio Saša Višak, drugi Luka Perko i treći Krunoslav Mužić.

Segmenti koji su se ocjenjivali bili su kvalitetno oranje brazde, dobro zaoravanje biljnih ostataka, pravilna optimalna dubina, ravnina te slijeganje brazde. Nagrade i pehare uručio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Osim natjecanja u kategorijama plugova ravnjaka i premetnjaka, dva natjecatelja iz Koprivničko-križevačke županije – Blaž Tomijek i Ivica Miglez prikazali su tehniku oranja u kategoriji Oldtimer, s time da je Blaž Tomijek osvojio prvo mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje