Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu 10. srpnja atraktivan Truck Show Of Međimurje

Objavljeno:

- dana

U subotu, 10. srpnja, u Čakovcu na prostoru BP Adria Oil (južna obilaznica Čakovca) održat će se tradicionalni 10. susret profesionalnih vozača pod nazivom Truck Show Of Međimurje.

Organizatori pozivaju sve koji žele sudjelovati, da dođu sa svojim kamionima bez prikolica, te su za njih osigurali bonove za konzumaciju.

Za sve ostale posjetitelje osiguran je besplatan grah.

Susret je sportsko-zabavnog karaktera, održat će se i sportska natjecanja u obaranju ruke za pojedince (s početkom oko 17 sati), te u vuči kamiona za tročlane ekipe (početak oko 16 sati).

Prijave za natjecanja biti će moguća do 15 sati, a prijaviti će se moći svi koji se žele natjecati. Za sve sudionike organizatori su osigurali plakete, a za pobjednike medalje i vrijedne nagrade.

Očekuje se dolazak tegljača gotovo svih marki; Scania, Mercedes, Volvo, MAN, DAF i brojnih drugih, a više od impozantnih dimenzija vozila pažnju će sigurno plijeniti raznorazna dodatna oprema za vizualni tuning, uređenje unutrašnjosti kabina, kao i maštovite slikarije na kamionima.

Truck Show Of Međimurje započinje u 12 sati.

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje