Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu dodijeljene nagrade učenicima i mentorima, sudionicima državnih i međunarodnih natjecanja

Objavljeno:

- dana

U čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog održana je svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih i međunarodnih natjecanja u školskoj godini 2022./2023.

Na školskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovalo je 366 učenika (58 % ukupnog broja učenika), od čega se 159 učenika plasiralo na državnu razinu natjecanja.

Nagrade podijeljene na svečanosti osigurali su Međimurska županija i Grad Čakovec te sponzori, a uime ustanove zahvalila je ravnateljica Sandra Breka Ovčar.

– Završetak školske godine je vrijeme rezimiranja rezultata, a oni su iznad očekivanja, što nam daje razlog za još ambicioznije planove. Čak 159 učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec plasiralo se na državnu razine natjecanja, a troje i na međunarodnu razinu. Osvajači prvih mjesta ušli su u društvo najbolji u državi! Vi ste naša mjera uspjeha, a Međimurska županija predvođena županom Matijom Posavcem mjera za podršku – naglasila je ravnateljica.

Župan Međimurske županije Matija Posavec nije krio ponos zbog iznimnih rezultata koje je Gimnazija ostvarila.

– Ovo je veliki dan i za Međimursku županiju. Čestitam na velikim uspjesima koje postižete jer ovi brojevi govore sve o vašoj predanosti i dosezima. Ključan faktor je srce jer je potrebno iskoristiti svaki potencijal, bilo da je riječ o uvjetima u kojima radite bilo da je riječ o vlastitoj snazi, da bi se dosegnuli najviši rezultati. Inovativnost i motiviranost Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec svrstava godinama među najbolje škole u Hrvatskoj na ponos cijelog Međimurja. Mi ćemo i dalje činiti sve da vam stvorimo uvjete dostojne ovakvih rezultata i upravo smo u očekivanju raspisivanja natječaja kako bi što prije krenula dogradnja školske zgrade – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Vito Križaić u ime nagrađenih učenika zahvalio je Školi i Međimurskoj županiji.

– Zahvaljujem što ste priređivanjem ove svečanosti i podjelom nagrada pokazali koliko vam naši uspjesi znače – rekao je Križaić, dok se Zlatka Grahovec Soldat obratila uime mentorica i mentora.

– Zahvalna sam što radim u Županiji u kojoj je ulaganje u obrazovanje, učenike, nastavnike i roditelje nije prazna parola. I tome istinski svjedočim kao nastavnica. Jednako sam zahvalna na ovako poticajnom okruženju kakvo vlada u našoj školi – rekla je Grahovec Soldat.

Priznanja su za iznimno uspješne nastupe na državnim natjecanjima primili su sljedeći učenici i mentori: najviši rezultat ostvarili su Gabriel Horvat i Ema Novak te njihov mentor Krešimir Trojko, prof., kao i Vito Križaić i mentor Karlo Meglić, prof., za područje kemije, a u hrvatskom jeziku Marta Premuš i mentorica Vedrana Močnik, prof., za osvojena prva mjesta.

Nagrađeni su i učenik Danijel Pilaj i njegova mentorica Tamara Srnec, prof., te Margareta Sinković s mentoricom Melitom Sambolek, prof. Na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke 2. mjesto u matematici osvojila je Marija Dora Marodi koju je pripremio mentor Nikola Lepen, prof., dok su na Turniru mladih prirodoslovaca izvrsni bili Korana Drakulić i Luka Florjanić uz mentorstvo Melite Sambolek, prof. Na više natjecanja sudjelovali su učenici Korana Drakulić, Danijel Pilaj i Fran Janči.

I u sportu je bilo sjajnih rezultata te je na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza sudjelovalo je 168 učenika (27 % ukupnog broja učenika), od čega se 109 učenika, odnosno 17 posto, plasiralo na završno natjecanje u ukupno 13 različitih sportskih disciplina.

Najviša mjesta osvojili su: Irina Šincek, Dora Gašparić, Nora Mesarić, Žana Marie Munda, Barbara Vrčić i Zara Maria Caban, Marko Novak, Nino Blažić, Jakov Štampar, Mauro Janušić, Eugen Bogomolec, Niko Kolman, Vito Kostel, Jakob Jakšić, Mak Žerjav, Domagoj Vučenik s mentorom Goranom Karamarkovićem, prof.

U školskoj godini 2022./2023. ukupno se iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u znanju i sportu natjecalo 537 učenika (85 % ukupnog broja učenika), od čega se 396 učenika (63 %) plasiralo na županijsku razinu i 159 učenika na državnu razinu natjecanja (25 %).

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje