Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu održan koncert “Roditelji, djeca i zajednica za MURID”

Objavljeno:

- dana

U prepunom Centru za kulturu u Čakovcu održan je još jedan tradicionalni koncert „Roditelji, djeca i zajednica za MURID“.

U više od dva sata publika je mogla osjetiti ponos, solidarnost i pokretačku snagu MURID-a. Više od 1316 sati volonterskog doprinosa, više od 300 djece, 620 roditelja, 2200 djedova i baka, više od 200 braće i sestara, brojni aktivisti, volonteri, osnovne i srednje škole, učilišta… MURID-ovi djelatnici u dnevnim i tjednim tretmanima skrbe o djeci s razvojnim rizicima i teškoćama kao što su one autističkog spektra, Down sindrom, usporeni govorno-jezični razvoj, višestruke teškoće, neurorizici i senzorna oštećenja.

Rehabilitacija

Tijekom godine se MURID-ovu savjetovalištu obrati 200-tinjak roditelja koji osjete zabrinutost i trebaju savjet, podršku ili rehabilitacijski proces za svoje dijete. Posebnost održanoga koncerta jest što ga organiziraju upravo MURID-ovi roditelji, čija su djeca korisnici rehabilitacijskog programa. Hrabrost da se uvedu inovativne stvari u svakodnevni rad te da nemoguće postane moguće, poniznost svih djelatnika uključenih u rad, kao i stručna te brza procjena vizija su MURID-a.

Moć i snaga

Unatoč tome, sinergijom Međimurske županije, gradova, općina i brojnih ljudi dobre volje mijenja se socijalna kultura Županije te se potvrđuje da je Međimurje zajednica koja se brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Tijekom godine se MURID-ovu savjetovalištu obrati 200-tinjak roditelja koji osjete zabrinutost i trebaju savjet, podršku ili rehabilitacijski proces za svoje dijete

Gosti na već tradicionalnom koncertu bili su Marija Jambrošić, Ana Leona Lončar, Rebecca Posavec, Zodiac band, Željko Kermek Kerma, Željko Krušlin Kruška, Tragovi, Zsa Zsa, Ljubavnici, Učiteljice i Kumovi. Ujedno je tijekom koncerta prikazan film „Tolerancija“, čija je autorica Rebeka Košak. Voditelj programa bio je Miljenko Ovčar.

– Unatoč svim izazovima s kojima se susrećemo, preprekama i brzom načinu života, brojne Međimurke i Međimurci danas su još jednom plemenito djelovali te pokazali da u srcima imamo moć i snagu da stvorimo svijet i zajednicu kakve želimo. Hvala vam na tome! – rekla je Silvija Pucko, izvršna direktorica MURID-a. Podršku koncertu dali su i župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb u Međimurskoj županiji Sonja Tošić Grlač.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje