Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu, Savskoj Vesi i Kuršancu postavljene kamere za nadzor prometa i javnih površina

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 29. travnja, na području Grada Čakovca postavljene su četiri nove kamere za nadzor javnih površina i kontrolu prometovanja vozila te mjerenje brzine.

Prva je postavljena na rotoru kod zgrade pošte, u samom centru Čakovca. Postavljanjem ove kamere omogućit će se nadzor pješačkog prometa u području rubnih dijelova Perivoja Zrinski, s naglaskom na kontrolu stanja sigurnosti u vrijeme dolazaka i odlazaka učenika na relaciji autobusni kolodvor i srednje škole. Isto tako, tom će se kamerom nadzirati promet u području ulice Franje Punčeca, Zrinsko-frankopanske ulice i Svetojelenske ulice te će se stvoriti uvjeti za bolji nadzor ovih lokacija tijekom održavanja raznih manifestacija u organizaciji Grada.

Druga kamera postavljena je na čakovečkom Jugu, na području ulica Tomaša Goričanca i Nikole Pavića. Ta će kamera omogućiti nadzor i kontrolu područja koje je otvorenjem trgovačkog centra Jug postalo novim centrom okupljanja građana u južnome dijelu grada. U blizini su i crkva te niz poslovnih prostora što neprestano uzrokuje povećanje frekvencije vozila pa je postavljanje kamere na toj lokaciji značajno i sa sigurnosnog aspekta.

Kamere za nadzor brzine kretanja vozila u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova RH postavljene su u Savskoj Vesi i Kuršancu. U Savskoj Vesi brzina će se mjeriti na početku sjevernog dijela ulice Josipa Bajkovca, dok je u Kuršancu kamera postavljena u Glavnoj ulici, preko puta zgrade Osnovne škole. Obje lokacije su prometno frekventne, posebice s najmlađim sudionicima u prometu pa su kamere postavljene prvenstveno iz sigurnosnih razloga i praktičnija su alternativa usporivačima prometa tzv. „ležećim policajcima“.

U srijedu, 28. travnja, su pak montirane i postavljene dvije autobusne nadstrešnice na autobusnim stajalištima u Žiškovcu. Osim što su bile dotrajale, jedna od starih nadstrešnica gotovo je potpuno uništena u prometnoj nezgodi pa su oba stajališta dobila novi i moderniji izgled.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje