Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu se krajem rujna organizira dvodnevni kamp samoobrane za žene

Objavljeno:

- dana

Udruga Samoobrana Međimurje u suradnji s Društvom socijalnih radnika Međimurja organizira dvodnevni Kamp samoobrane za žene, koji će 28. i 29. rujna biti održan u Čakovcu u hotelu Castellum i sportskoj dvorani Ekonomske škole.

Kamp se sastoji od predavanja, koja će voditi socijalni radnici, pravnici, psiholozi, stručnjaci za sigurnost i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, te radionica.

Na radionicama će sudionice učiti tehnike obrane po programu izraelske samoobrane Međunarodne Krav Maga federacije.

Predavanja će oba dana trajati od 14 do 16 sati, a radionice od 17 do 19.30. Prijave su otvorene do 25. rujna do 15 sati, a prijaviti se mogu osobe starije od 16 godina.

Cijena sudjelovanja iznosi 100 kuna za socijalne radnice i 120 kuna za ostale polaznice.

Teme kampa su prevencija nasilja nad ženama i manipulacije kao prvog nevidljivog znaka nasilja, prevencija vršnjačkog nasilja, sprečavanje nasilja u vezama i bračnoj zajednici, utjecaj nasilja na razvoj djeteta, prevencija nasilja putem jačanja psihološke samoobrane, prevencija nasilja samoobranom i načini samozaštite, način samozaštite socijalnih radnika na radnome mjestu te tijek kaznenog postupka i prava žrtava kaznenih djela.

Predavači su glavni instruktor IKMF Krav Maga Hrvatske te stručnjak za sigurnost i zaštitu VIP osoba Kristijan Družeta, dipl. soc. radnica Renata Sever, prof. psih. Berta Bacinger Klobučarić, psiholog Andrej Pregej, voditeljica ureda Varaždin Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Barbara Oreški te predsjednik Udruge Samoobrana Međimurje Ante Goleš.

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati