Povežite se s nama

Međimurje

U Centrometalu zadovoljni petom pozicijom

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA OKM

OKM Centrometal je u posljednjem kolu Lige za postanak u Superligi pobijedio Sisak 3:2 i osvojio petu poziciju prije doigravanja.

Početak susreta bio je vrlo izjednačen. Igrači Centrometala bez problema su radili promjene, imali malu prednost, ali nikako nisu uspjevali pogoditi servise. Na kraju su to Sišćani iskoristiti. Nevjerojatnih 13 promašenih servisa igrača Centrometala. Početkom drugog seta odličnim servisima Išeka Sisak jer poveo 4:0. Već su tada Sisčani ostvarili veliku prednost koju su zadržali do druge polovice seta. Centrometal igra sa mnogo grešaka. Drugi set završava 25:15 za Sisak. Nakon što su izgubili dva seta Međimurci su se konačno pribrali, a Sisku je taj bod osigurao ostanak u Superligi. Centrometal igra sve bolje i cijeli set dominira te s 25:11 smanjenje na 2:1 u setovima.

Četvrti set od početka je bio vrlo izjednačen a Centrometal poravnava na 2:2 rezultatom 26:24.
Sisak tada pada još više i Bogdanovića servisima dovodi Centrometal u petom setu na visokih 5:0. Na promjeni strana je 8:2 i tu je kraj otpora Siska, završava 15:6.
Ovime je završio regularni dio lige i kreće doigravanje. Centrometal u njega kreće sa pete pozicije, a igrat će protiv osječke Murse. Prvi susret igra se već u četvrtak u Osijeku, uzvrat je u nedjelju u 17:30 sati u dvorani Aton u Nedelišću. Igra se na dvije pobjede, u slučaju da bude 1:1 treći susret je u Osijeku.

Kako se doigravanje igra samo za prvaka realno je za očekivati da će Centrometal sezonu završiti na petom mjestu što se smatrati značajnim uspjehom obzirom na bitno promijenjen sastav s obzirom na prošlu sezonu. Parovi četvrtfinala su: Mladost Ribola Kaštela – Kitro Varaždin, Mladost Zagreb – Medicinar Zagreb, Rijeka – Sisak, Mursa Osijek – Međimurje Centrometal.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U školama održane pokazne vježbe evakuacije i spašavanja u slučaju potresa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, u većini je školskih ustanova prvog dana drugog polugodišta održana pokazna vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa.

Jedna od ustanova u kojima su naučili kako postupiti u slučaju zemljotresa je Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, u kojoj je vježba održana radi sigurnosti učenika i zaposlenika škole.

– Učitelji su na prvom satu upoznali učenike s postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa, a na pokaznoj vježbi učenici i učitelji vježbali su izlazak iz zgrade škole prema planu evakuacije – navela je Sanja Posavec iz osnovne škole u Maloj Subotici.

Vježbi su prionuli i u Murskom Središću. U tamošnjoj osnovnoj školi u 10:15 zazvonilo je školsko zvono koje je označilo imaginarni potres, tijekom kojeg je također provedena vježba evakuacije i spašavanja.

– Učenici su se sklonili ispod školskih klupa, a nakon „potresa“ su svi zajedno sa svojim učiteljicama i svim zaposlenicima škole krenuli prema školskom dvorištu, na mjesto koje je sigurno od dodatnih mogućih urušavanja – ističu iz OŠ Mursko Središće.

Voditelj evakuacije bio je Vladimir Huzjan, a svi učenici ponijeli su se veoma zrelo i pribrano te je vježba uspješno provedena.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju ove nedjelje 16 novooboljelih, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 188 osoba, od čega je evidentirano 16 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 23 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 302.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36 841 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec, hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 95 godina s pridruženim bolestima.

U nedjelju, 24. siječnja, sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji i dalje je u trendu pada te iznosi 132 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 205 prošle nedjelje), odnosno 154 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 255 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 957 osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 15,1 %, što je manje nego tjedan ranije kada je iznosio 18,5%.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected] Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati