Povežite se s nama

Crna kronika

U centru Varaždina srušio Austrijanku, prolaznici ga uhvatili i predali policiji!

Objavljeno:

- dana

DRAMA NA TRGU SLOBODE

Prava drama odvijala se jučer u samom centru Varaždina. Na Trgu slobode oko 18.45 sati zasad neidentificirani muškarac s leđa je prišao 66-godišnjoj državljanki Austrije i pogurnuo je ne bi li se domogao njezine torbe.

Žena je pala i pritom tako jako udarila rukom po metalnom stupiću uz rub nogostupa da joj je pukla palčana kost. Nakon što je pala, razbojnik joj je iz ruke pokušao istrgnuti torbu, ali nije uspio i počeo je bježati.

No ni u tome nije uspio, jer su ga uhvatila dvojica prolaznika. – Zahvaljujemo dvojici građana koji su svojom brzom reakcijom zadržali mušku osobu, koja se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela te je predali policijskim službenicima – ističu iz PU varaždinske u današnjem priopćenju.

Razbojnik je odveden PU varaždinsku zbog kriminalističkog istraživanja.

Gospođi iz Austrije medicinska pomoć pružena je u Općoj bolnici Varaždin, gdje je utvrđeno puknuće palčane kosti, što je okvalificirano kao teška ozljeda.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

U Kotoribi zaustavljen ponavljač prometnih prekršaja i poslan u zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 7. prosinca, u 8:15 sati u Kotoribi u Sajmišnoj ulici policijski službenici Policijske postaje Prelog u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Peugeot čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 64-godišnjak, javila je PU međimurska.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je 64-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Vozač je uhićen i priveden u Policijsku postaju Prelog. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu.

Nakon saslušanja dežurni sudac odredio mu je zadržavanje koje može trajati najduže do 15 dana te je potom predan u varaždinski zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Župnik kod Čakovca mu je posudio 1,7 milijuna kuna, a ovaj je to gotovo sve spiskao na “kladaru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, nakon provedene istrage, podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu 32-godišnjajka zbog počinjenih kaznenih djela prijevare, dvije prijevare u gospodarskom poslovanju i neisplate plaće.

Tereti ga se da je od studenog 2020. do srpnja prošle godine u mjestima kraj Čakovca, u više navrata tražio od mjesnog župnika da mu posudi novac, lažno predočavajući kako mu je novac potreban za deblokadu računa u stranim bankama i kako će ga vratiti iako uopće nije imao namjeru vraćanja novca. Ovaj mu je povjerovao i predao više od 1,7 milijuna kuna koje je ovaj potrošio u kladionici i za druge osobne potrebe, a župniku je vratio svega oko deset posto od posuđenog iznosa. 

Također, on je kao direktor dvaju trgovačkih društava od studenog 2019. nadalje, ugovorio s vlasnicom obrta pružanje knjigovodstvenih usluga za društva uz plaćanje mjesečne naknade te ishodio od nje da posudi novac jednom njegovom društvu, lažno predočavajući da će uredno plaćati usluge i vratiti novac iako nije imao takvu namjeru. Tereti ga se da nije plaćao obrtu račune za knjigovodstvene usluge niti je vratio posuđeni novac čime je svojim društvima pribavio protupravnu korist veću od 76.000 kuna. 

Tereti ga se da sedmorici radnika svojeg trgovačkog društva nije isplatio plaće za lipanj i srpanj 2020. godine u iznosu većem od 54.000 kuna niti im je uručio obračune iznosa koje im je bio dužan platiti.  

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje