Povežite se s nama

U fokusu

U četiri godine u HAK doveo čak 24.000 novih članova!

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Hrvatski autoklub (HAK)  danas svečano obilježava 110 godina rada, a udrugu će i u sljedeće četiri godine voditi Varaždinac Slavko Tušek.

Na izbornoj Skupštini HAK-a, koja je bila održana 14. svibnja,  na iduće četiri godine ponovno je za predsjednika na još jedan mandat izabran Tušek, diplomirani inženjer prometa. 

Potvrda i obveza

Dugogodišnji tajnik Autokluba Varaždin, a odnedavno i predsjednik Autokluba Varaždin, u Upravnom odboru HAK-a je još od 1995. godine, a na mjestu predsjednika HAK-a od 2012. godine. Za vrijeme njegova mandata HAK je uložio više od 50 milijuna kuna u udružene autoklubove, čime je tako mnoge spasio od gašenja, a unatoč financijskoj i gospodarskoj krizi, Tušek je uspio povećati broj članova za više od 20.000, pa sad HAK ima 194.000 članova! 

Od 2013. godine Tušek je član Revizorskog odbora FIA-e Regije I, koja predstavlja 108 nacionalnih autoklubova i organizacija iz 74 zemlje Europe, Bliskog istoka i Afrike, s ukupno 38 milijuna članova,  a to što je ponovno dobio povjerenje članova Skupštine za sljedeće četiri godine bio je povod za razgovor o dosadašnjim rezultatima rada, ulozi i zadaćama HAK-a te daljnjim planovima razvoja ove nacionalne udruge vozača i vlasnika vozila te udruga autoklubova.
Vaš ponovni izbor na mjesto predsjednika HAK-a samo potvrđuje uspješnost vašega dosadašnjeg rada.

Moj ponovni izbor potvrda je moga dosadašnjeg rada, no ujedno i velika čast i obveza. Zahvaljujem svim članovima Skupštine na ukazanom povjerenju, a ja ću se maksimalno zalagati da se svi navedeni ciljevi iz mog programa ostvare u idućem četverogodišnjem razdoblju.
 

Što biste od rezultata izdvojili u proteklome mandatu?
U protekle četiri godine ostvarena je velika većina strateških ciljeva te su stvoreni preduvjeti za daljnji održivi razvoj HAK-a na zdravim temeljima. To proizlazi i iz činjenice što smo financijski stabilna udruga. Proveli smo reorganizaciju unutarnjeg ustroja Stručne službe HAK-a, a raznovrsnim oblicima ulaganja u udružene autoklubove u protekle četiri godine uloženo je više od 50 milijuna kuna. Također, povećali smo broj članova sa 170.000 na 194.000 članova u udruženim autoklubovima i Hrvatskom autoklubu. Uveli smo Obiteljsko članstvo, čime smo, zapravo, omogućili omasovljavanje članstva pod stimulativnim uvjetima za članove obitelji. Na povećanje broja članova sigurno je utjecalo i proširenje članskih pogodnosti u smislu uvođenja montaže i demontaže guma te balansiranje kotača.

 

Nitko ne može dijeliti autoklubove na male i velike

Informacije o stanju u prometu i pomoć na cestama samo su neke od djelatnosti HAK-a poznate širem krugu građana. No, malo tko zna da je HAK po uslugama pružanja tehničke pomoći na cestama vodeći u Hrvatskoj.  U pogledu pružanja usluga tehničke pomoći na cesti, kako u smislu kvalitete, tako i u smislu brzine pruženih usluga, zadržali smo ulogu lidera. Prije dvije godine modernizirana su vozila za pomoć na cestama te su nabavljena 43 nova vozila, a provedene su i  strukturne promjene u organizaciji sustava tehničke pomoći prebacivanjem težišta na resurse udruženih autoklubova, čime su dovedeni u značajno povoljniji materijalni položaj. Nabavljeno je i 11 pokretnih radionica za mehaničare Stručne službe Hrvatskog autokluba.

Sinergija važna
 

Kakva je budućnost HAK-a i kakvi su daljnji planovi razvoja?
Kao što sam naglasio u svom programu “Zajedništvom do uspjeha – kontinuitet promjena od 2016. do 2020., HAK će i dalje raditi na unapređenju svih djelatnosti u suglasju s aktualnim Strateškim planom Hrvatskog autokluba. Preduvjet za to mora biti sinergija, pri čemu mislim na umreženi i stručni rad djelatnika autoklubova i stručne službe Hrvatskog autokluba. Na tome sam radio u protekle četiri godine, a na sinergiji ću inzistirati i u budućnosti, kao i na činjenici da nitko ne dijeli autoklubove na male i velike. Rad na povećanju broja članova mora biti strateška orijentacija Hrvatskog autokluba, a jedan od ciljeva bit će nam i daljnji razvoj Sustava tehničke pomoći da bismo zadržali omjer u kojem će 70 posto usluga pružati naši autoklubovi, a 30 posto ugovorni suradnici. Naravno, to sve ne možemo bez stručnih zaposlenika, pa ćemo i dalje ulagati u njihovu edukaciju u skladu s razvojem modernih tehnologija i poslovnih iskustava.

Naglasak je i dalje na preventivnim akcijama

HAK je poznat i po provođenju preventivnih akcija. Hoće li se s tim nastaviti i dalje?
Nismo profitna organizacija i naš je interes društveno koristan rad. Zadržali smo vodeću ulogu u povećanju sigurnosti prometa na cestama u smislu prometne preventive. Izdvojio bih prometno-preventivnu akciju “Vidi i klikni” za djecu  predškolske dobi te “Sigurno u prometu” i “Sigurno u školu s HAK-om” za djecu školske dobi, a provodimo i preventivno-edukativne akcije za učenike završnih razreda srednjih škola putem simulatora sudara i prevrtanja vozila. HAK je vlastitim sredstvima nabavio simulator prevrtanja i simulator sudara te je na taj način omogućio praktičnu edukaciju simulacija najkritičnijih prometnih situacija. HAK se isprofilirao i kao organizacija koja kontinurano i kvalitetno radi projekte prometne preventive. Nazobilazni smo dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te sudjelujemo u nizu međunarodnih programa i akcija, pa tako provodimo strateški projekt UN-a “Desetljeće sigurnosti cestovnog prometa”, FIA-e te EU, među kojima su projekti “EuroTest”, “EuroTAP” i “EuroRAP”.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje