Povežite se s nama

Međimurje

U CZK-u „Rudar“ 8. svibnja solistički koncert talentirane mlade glazbenice Dore Rebernik

Objavljeno:

- dana

Svibanj će nositi nekoliko kvalitetnih koncerata u Centru za kulturu „Rudar“, a prvi će biti u nedjelju, 8. svibnja, u 18 sati.

Nastupit će mlada talentirana glazbenica iz Murskog Središća Dora Rebernik i Hrvatski gudački kvartet.

Dora Rebernik je učenica 7. razreda OŠ Mursko Središće i 5. razreda Glazbene škole u Varaždinu u klasi profesora Danijela Ota.

Tijekom svojeg petogodišnjega glazbenog obrazovanja sudjelovala je na brojnim Međunarodnim natjecanjima te na njima osvojila 11 prvih nagrada, od kojih triput nagradu Laureat i dvije druge nagrade.

Posebno je ponosna što je triput nastupala s Varaždinskim komornim orkestrom u sklopu Varaždinskih baroknih večeri. Oduvijek joj je bila želja održati solistički koncert, a u organizaciji s Gradom Mursko Središće, to će joj se sada i ostvariti.

Ulaz na koncert je besplatan.

Međimurje

Međimurski OPG-ovi predstavljali svoje proizvode u Biogradu na Moru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Važnost suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, s ciljem bolje promocije lokalnih proizvođača te razvoja gospodarstva, još jednom je pokazala Međimurska županija. Naime, u suradnji s Turističkom zajednicom Biograda na Moru obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Međimurske županije dobila su priliku predstaviti svoje proizvode.

Tako su se u samom centru Biograda na Moru mogli kušati međimurski med, bučino ulje i koštice, lješnjaci, kvalitetna vina, međimurski gin, brašno od heljde i konoplje, starinski češnjak, razni likeri pa čak i magareće mlijeko.

Tijekom turističke sezone u Biogradu na Moru održava se sajam proizvoda domaćih proizvođača te se svaki tjedan predstavljaju proizvođači iz jedne od županija, a međimurski proizvođači svoje proizvode domaćim i stranim turistima predstavljali su od četvrtka, 4. kolovoza do utorka, 9. kolovoza.

Svoje kvalitetne proizvode tako su prezentirali vrijedni proizvođači OPG-a Gorušica, OPG-a Branović, OPG-a Vugrinec, Vinoteka “Marco Polo” i Good Spirit.

Turistička zajednica Međimurske županije promovirala je kulturnu, turističku i enogastronomsku ponudu Međimurske županije, a za upoznavanje zainteresiranih s međimurskom glazbom bio je zadužen Mirko Švenda Žiga.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Ulica međimurskih branitelja uskoro s modernom javnom rasvjetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Ulici međimurskih branitelja u Čakovcu u tijeku su radovi na izgradnji javne rasvjete koju tamošnji građani s nestrpljenjem iščekuju. Naime, stavljanjem u funkciju javne rasvjete postigla bi se viša sigurnost te lakša prohodnost i korištenje prometnica u stambenoj zoni Martane na istoku Čakovcu.

Zahvat obuhvaća građevinske radove iskopa i zatrpavanja rovova te izradu betonskih temelja stupova rasvjete. Također, postavit će se rasvjetni stupovi i obaviti sve potrebne radnje prije samog puštanja u pogon.

Grad Čakovec za tu je namjenu u Proračunu osigurao oko 350.000 kuna, a rok dovršetka radova je 90 kalendarskih dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje