Povežite se s nama

Međimurje

U devet mjeseci Vaba ostvarila dobit od 1, 8 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

VABA BANKA VARAŽDIN

Vaba  banka  Varaždin, prema  nerevidiranim podacima, devet mjeseci ove godine završila je s ukupnom imovinom od 1,32 milijarde kuna, pri čemu su ukupni krediti iznosili  634,3 milijuna kuna.

 Ukupni depoziti banke porasli su u odnosu na 31. prosinca 2013 godine za 112,3 milijuna kuna, što  predstavlja  povećanje  od  11,57  posto  te  su  30. rujna ove godine  iznosili oko 1, 1  milijun kuna. Opći administrativni troškovi, amortizacija i ostali troškovi u istom su razdoblju sniženi za 2,7 milijuna kuna, odnosno 8,28 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosw 29,8 milijuna kuna.

Na poziciji vrijednosnog usklađivanja i rezerviranja, banka je zabilježila pozitivan rezultat u  iznosu  od  9,9  milijuna kuna,  pa  je  ostvarena  dobit  nakon  vrijednosnih  usklađenja  u iznosu od 1,8 milijuna kuna. U istom razdoblju prošle godine zbog posljedica poslovanja u dugotrajno otežanim makroekonomskim  uvjetima i potrebnih  vrijednosnih usklađenja, gubitak je iznosio 25,8 milijuna kuna.

Nakon uspješno provedene dokapitalizacije Vaba banke od  strane  češke J&T banke u lipnju ove godine, ukupni kapital Banke 30. rujna ove godine iznosio je 139,8 milijuna kuna, čime je osiguran daljnji rast i razvoj Vaba banke, kao i jačanje njenog položaja kao pouzdane i moderne hrvatske banke, spremne u  svakom  trenutku odgovoriti zahtjevima svojih klijenata.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić posjetio Mursko Središće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 25. rujna, ministar Šime Erlić sa suradnicima po prvi puta je posjetio Grad Mursko Središće.

Gradonačelnik Dražen Srpak upoznao ga je sa svim gradskim projektima, a ujedno i zahvalio na potporama koje stižu putem javnih poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sastanku su uz gradonačelnika prisustvovali još i njegov zamjenik Kristijan Antolović, potpredsjednici Gradskog vijeća Dragutin Stojko i Renata Kovačić te gradski djelatnici.

Grad Mursko Središće prijavljuje sve projekte za sufinanciranje kroz nacionalna sredstva, ne samo u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije već i u sva ostala ministarstva. Obzirom što uredno ispunjavaju obveze propisane kroz javne pozive, a odnose se na namjensko trošenje novca te pravovremena izvješća Grad Mursko Središće prepoznat je kao dobar partner te je tako i ministar Šime Erlić gradonačelniku uručio ugovor vrijedan 104.000 eura, a koji se odnosi na gradski udio u rekonstrukciji Sokolskog doma.

Uz to što je gradonačelnik predstavio sve gradske projekte, s ministrom i suradnicima obišao je i obnovljeni Sokolski dom te Šetnicu sv. Barbare za koju je Grad još 2012. godine dobio prva sredstva za opločavanje upravo od njegovog ministarstva.

Ministar je izrazio zadovoljstvo sastankom i posjetom, pohvalio sve projekte Grada, a posebno mu se dojmila čistoća i uređenost grada.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Prvi dan jeseni donio je veselu atmosferu u vrtiće na područu Općine Nedelišće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prvi dan jeseni donio je veselu atmosferu u vrtiće “Zvončić” i “Lastavica” na području Općine Nedelišće.

U dječjem vrtiću “Zvončić”, skupina “Mrkvice” pripremila je i izvela predstavu “Jabuka” za svoje prijatelje, a u područnom odjelu “Lastavica”, odgojiteljice su izvele predstavu “Juha od bundeve”.

Nakon obiju predstava, organizirano je zajedničko druženje uz pjesmu, ples i uživanje u svježem voću.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje