Povežite se s nama

Međimurje

U Draškovcu uskoro nove terme

Objavljeno:

- dana

PROJEKT

Međimurje ima sve predispozicije za razvijanje zdravstvenog turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Stoga ne treba čuditi potpisivanje ugovora za projekt težak čak 30 milijuna eura, od čega se po 10 milijuna eura odnosi na svakog partnera iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Riječ je zajedničkom europskom interregionalnom programu Aquacultural, koji će u Draškovec dovesti nove terme, a u Prelog uređenje Marine na jezeru HE Dubrava. Od ukupnog iznosa s oko 9 milijuna participiraju Terme HC, odnosno tvrtka AAT Draškovec, a Grad Prelog i Turistička zajednica Međimurske županije s oko milijun eura.

Pritom treba naglasiti da će se zajednički projekt kandidirati za EU sredstva na čak tri operativna programa, a potpisivanje ugovora u Međimurskoj županiji označilo je prvi korak izrade projekta. Njime će se uspostaviti prekogranična turistička zona zdravstvenog turizma na tri točke – uz Terme Draškovec zonu čine i slovenske Terme Lendava te Terme Harkany u Mađarskoj.

Do 2020. godine prekogranično područje u pogledu zdravstvenog turizma bit će preporođeno

– Ovim ulaganjem ostvarit ćemo tri vrijednosti, ulaganje u zdravstveni turizam, koji kao naš potencijal veže cjelokupan razvoj međimurskog turizma. Na taj smo način pokazali primjer dobre prakse kako povezati regije u pograničnom prostoru, a predstavljamo i budućnost u korištenju sredstava iz EU – rekao je pritom predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i međimurski župan Matija Posavec. Ugovor su osim župana Posavca potpisali i zamjenik gradonačelnika Grada Harkanyja Kecskemèthy Pàl, zamjenik gradonačelnika Grada Lendave Stanko Gjerkeš i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, uz prisutnost generalne konzulice RH u Pečuhu Vesne Haluge.

– Vjerujemo da će do 2020. godine ovo prekogranično područje u pogledu zdravstvenog turizma biti preporođeno i da ćemo postati zaista jaka točka zdravstvenog turizma u Europi – rekao je u predstavljanju projekta Rudi Grula, voditelj Ureda TZ Međimurske županije. Projekt bi mogao dobiti još jedno pojačanje, osmog partnera, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske. Zadovoljstvo je izrazio i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Moderne toplice

– Zadovoljni smo, sretni i počašćeni što je Grad Prelog partner u projektu te zahvaljujem i vodećem partneru Gradu Harkanyju, kao i Turističkoj zajednici Međimurske županije, što su nas prepoznali kao sredinu koja bi se mogla u potpunosti uklopiti u ovaj projekt. Važno je napomenuti kako Prelog povezuje u ovom projektu dvije najvažnije stvari, a to su gospodarstvo i tvrtka AAGT terme – objasnio je gradonačelnik Preloga.

– Ovo je jasna poruka da Međimurska županija i njezina Turistička zajednica žele ulagati u Donje Međimurje, jer realizacijom ovog projekta na području Draškovca dobit ćemo moderne toplice, imati geotermalnu elektranu i na taj će se način razvijati cijelo Donje Međimurje, od poljoprivrednih proizvođača do gospodarstva, razvoja samog grada Preloga kao središta, ali i do Marine Prelog, što će potaknuti naš turizam i profilirati kao konkurentnu regiju – zaključio je Posavec.

ULAGANJE

Od ukupnog iznosa s oko 9 milijuna participiraju Terme HC, odnosno tvrtka AAT Draškovec, a Prelog i TZ Međimurske županije s oko milijun eura

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje