U drive-in kinu kod Arene Varaždin u subotu, 3. listopada, prikazivat će se obiteljska komedija „Rat u kući“, a za dan kasnije, u nedjelju, 4. listopada, planirana je projekcija američkog akcijskog filma „Guns Akimbo“.

Oba se filma prikazuju s početkom u 20 sati uz napomenu da će se automobili na prostor parkinga puštati od 19 sati.

Prikazivanje priređuje Rotary Club Varaždin Jug uz pomoć POU Varaždin te ono ima dobrotvorni karakter.

– Film „Rat u kući“ obiteljska je komedija u kojoj desetogodišnji Peter zajedno s prijateljima kuje opake planove protiv djeda kojemu je morao prepustiti sobu. Film „Guns Akimbo“ skroz je drugačiji i nudi puno akcije, preokreta i vratolomija. Uvijek ćemo rado podržati inicijative koje doprinose društvenom životu i promociji filma u gradu Varaždinu, a pogotovo kad se radi o priredbama dobrotvornog karaktera – rekla je Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin koje upravlja kinom Gaj i koje organizacijski i tehnički vodi drive-in kino kod Arene Varaždin.

O dobrotvornom karakteru događanja govorili su predstavnici RC Varaždin Jug.

– Projekti poput opremanja bolnica diljem RH termovizijskim kamerama i donacija maski za lice te zaštitnih vizira za zdravstvene ustanove ne bi bili mogući bez događanja kao što su koncerti, kino projekcije i ostale priredbe koje organiziramo. Slično vrijedi i za projekt opremanja laboratorija za STEM koji smo svečano otvorili ovih dana, a koji će u godinama pred nama pomoći da 500-1500 učenika godišnje sudjeluje u edukacijama u skladu sa zahtjevima gospodarstva i suvremenih tehnologija – objasnio je Vjeran Novoselec, predsjednik RC Varaždin Jug te nastavio riječima zahvale partnerima u organizaciji.

Prikazivanje filma na otvorenom i u drive-inu prilagođeno je trenutku, jer se veliki broj ljudi može okupiti na siguran način, a cijeli događaj planirati uz minimalni rizik od otkazivanja. Sve skupa je tehnički i organizacijski zahtjevno, ali uspjeli su zahvaljujući prije svega pomoći partnera na kojoj su jako zahvalni.

Priredba koja je na neki način retro, ali je istovremeno i „nešto novo“ te doprinosi poboljšanju društvenog života u gradu više je nego dobrodošla. Ulaznice se prodaju po 100 kuna, vrijede za jedan automobil, a preporuka je da u auti budu dvije osobe.

Požurite po ulaznice koje se mogu nabaviti u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu. Požurite, jer broj je ograničen.

Komentari

Komentara