Povežite se s nama

Crna kronika

U dvije prometne nesreće u Varaždinu nastradali biciklisti, traže se očevici

Objavljeno:

- dana

Završili u bolnici

U Varaždinu su se jučer u jutarnjim satima dogodile dvije prometne nesreće u kojima se traže očevici.

U Međimurskoj ulici u Varaždinu ozlijeđen je 26-godišnji vozač bicikla. Postupajući po dojavi iz Opće bolnice Varaždin, policijski su službenici utvrdili da je za sad nepoznati vozač upravljao automobilom Međimurskom ulicom i dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom započeo je skretanje u lijevo i oduzeo prednost prolaska 26-godišnjaku koji je upravljao biciklom u smjeru Gornjeg Kuršanca. Uslijed udara vozila, 26-godišnjak je pao na kolnik, nakon čega su oba vozača utvrdila da nije nastupila materijalna šteta i suglasno napustili mjesto događaja. Vozač bicikla je naknadno sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, gdje su mu ozljede okvalificirane kao lakše.

Također postupajući po dojavi iz Opće bolnici Varaždin, policijski su službenici utvrdili da je jučer, 10. kolovoza oko 7.30 sati u ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu, došlo do prometne nesreće s ozlijeđenom osobom. Kako je utvrđeno, za sad nepoznata žena upravljala je biciklom nogostupom sjeverne strane Autobusnog kolodvora u smjeru Kapucinskog trga. Tim je prilikom biciklom udarila u prednji kotač bicikla kojim je istim prostorom, skrećući ulijevo na nogostup upravljao 16-godišnjak, a koji je uslijed udara pao na kolnik. Nakon prometne nesreće, nepoznata je žena napustila mjesto događaja, a mladić je sam zatražio liječničku pomoć. Njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

– Vezano uz obje navedene prometne nesreće, molimo građane  koji imaju korisna o istima da se jave u Postaju prometne policije Varaždin u Kolodvorskoj ulici ili na broj telefona 372-404, odnosno 192 – ističu iz PU varaždinske.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje