Povežite se s nama

Crna kronika

U gluho doba noći žena na Varaždin Bregu prijetila eksplozijom plinske boce

Objavljeno:

- dana

O opasnoj situaciji javio je danas, 21. listopada, DVD Kneginec Gornji.

Oni su na svom Facebooku objavili da su noćas imali intervenciju u slučaju gdje je žena prijetila eksplozijom plinske boce.

– Dana, 21.10.2020. godine u 03:15 sati operativni članovi DVD-a Kneginec Gornji zaprimili su dojavu VOC-a JVP Varaždin o prijetnji izazivanja eksplozije na Varaždin Bregu, ulica Halić. Na mjesto događaja izlazimo s navalnim vozilom i 9 operativnih vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja zatičemo djelatnike policije i HMP. Ženska osoba koja je izvršila prijetnju eksplozije plinske boce napustila je obiteljsku kuću i bila je zbrinuta u vozilu HMP do našeg dolaska. Potom izvršavamo pregled prisutnosti koncentracije plina u prostrorijama kuće pomoću detektora plina Drager X –am 7000 te provjetravanje prostorija u istoj, a plinska boca iz koje je prethodno istjecao plin bila je zatvorena – objavili su vatrogaci DVD-a Kneginec Grnji.

Kada su utvrdili da je opasnost u potpunosti uklonjena, vratili su se u spremište. Intervencija je trajala oko 45 minuta.

Crna kronika

Policija zaustavila auto kod Ludbrega te ga poslali na izvanredni tehnički pregled

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 20. svibnja, u 13 sati u Kalničkoj ulici u Poljancu, prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su automobil kojim je upravljao muškarac starosti 31 godina iz Malog Bukovca.

Tijekom kontrole prometa, policijski službenici posumnjali u tehničku ispravnost vozila, te je osobno vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled.

Na tehničkom pregledu vozila u Stanici za tehnički pregled je utvrđeno pet opasnih nedostataka i 19 velikih nedostataka, zbog čega je vozilo isključeno iz prometa, te su sa vozila skinute registarske oznake.

Vozaču su policijski službenici uručili prekršajni nalog. Za takvu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica pijani 24-godišnjak bez vozačke autom sletio u potok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su proteklog vikenda u dvije prometne nesreće.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. svibnja, oko 12 sati u Svibovcu Topličkom, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije, jer mu je vozačka dozvola ukinuta zbog sakupljenih negativnih bodova upravljao 24-godišnjak. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždinskih Toplica. Zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom u izletio van kolnika u potok, javila je PU varaždinska. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici, a ozljede njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 22. svibnja, oko 00.00 sati u Zbelavi, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.22 g/kg upravljao 35-godišnjak. Uključivao se na kolnik Varaždinske ulice, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, te je došlo do udara prednjeg djela vozila kojim je iz smjera Gornjeg Kneginca upravljao 20-godišnjak. Vozilo je uslijed udara odbačeno u dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio 20-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje