Povežite se s nama

Međimurje

U godinu dana ostvarili 822 volonterska sata i 15 akcija

Objavljeno:

- dana

UDRUGA ZORA

Udruga „Zora“ je zajedno s partnerima, suradnicima i mladima posljednjih godinu dana provodila razne aktivnosti u sklopu projekta “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu”.

Projektne aktivnosti imale su za cilj jačanje kapaciteta, vidljivosti, utjecaja i umrežavanja mladih i udruga u lokalnoj zajednici. Tim povodom „Zora“ je organizirala kvalitetne programe za uključivanje mladih u različite dijelove društvenog života i rješavanje pojedinih društvenih problema.

– Uključivanje mladih u volonterske aktivnosti ovog projekta otvorio je prostore u kojima će mladi ljudi moći slobodno izraziti svoje mišljenje u traganju za odgovorima na potrebe zajednice. Ponosni smo što se na aktivnostima povezao i okupio velik broj mladih, posebice učenika međimurskih srednjih škola te ustanova i udruga.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta, vidljivosti, utjecaja i umrežavanja mladih i udruga

Ovim projektom ojačali smo udruge mladih, potaknuli mlade na aktivno građanstvo i stvorili prilike za zadovoljavanje potreba mladih i podizanja kvalitete njihova života, uz postavljanje temelja za dugotrajne i održive pozitivne promjene na području cijele Županije – istaknula je na predstavljanju rezultata voditeljica projekta Monika Malenica.Nakon edukacijsko-mentorskog programa “Od ideje do akcije”, 14 mladih iz nekoliko udruga započelo je s provedbom aktivnosti na temu aktivizma u lokalnoj zajednici, volonterskih akcija i uključivanja volontera te organiziranja kampanja i akcija.

U projektnim aktivnostima sudjelovalo je 57 volonterki i volontera, koji su ostvarili čak 822 volonterska sata, a kroz javnu kampanju za poticanje aktivnog uključivanja mladih realizirano je 15 javnih volonterskih akcija.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati