Povežite se s nama

Život i društvo

U Gornjem Kućanu gradi se biciklistička staza i sustav odvodnje

Foto: Grad Varaždin

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u četvrtak je, 4. veljače, uz zamjenika Zlatana Avara, direktora gradske tvrtke Varkom Željka Bunića i pročelnika UO za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Roberta Krajcera obišao radove na izgradnji biciklističke staze i sustavu odvodnje oborinskih voda s južne strane Varaždinske ulice u Gornjem Kućanu.

U dužini od 200 metara bit će izgrađen rasteretni kanalizacijski cjevovod za rasterećenje oborinskih voda poslovno-trgovačke zone te cestovni slivnici na dijelu Varaždinske ulice. Također, na južnom dijelu ulice, u dužini od 2,55 kilometra, uredit će se biciklistička staza.

– Ovo je važna komunalna, infrastrukturna i prometna investicija u našem gradu. Izgradit će se rasteretni kanal i Varkom će napraviti sustav oborinske odvodnje, a nakon toga postavit ćemo biciklističku stazu. Ova cesta postala je izrazito prometna jer najviše naših građana ide na obilaznicu, odnosno prema naplatnim kućicama, kroz Kućan i Kneginec. Građanima moramo zajamčiti sigurnost u biciklističkom i pješačkom prometu. S desne strane sve do zadnjeg skretanja prema Knegincu ići će biciklistička staza ove godine, a iduće godine nastavit ćemo s radovima do kraja naselja. Subvencijama koje nudimo za servis i kupnju bicikala kao i izgradnjom biciklističke infrastrukture, prije svega biciklističkih staza, želimo pojačati biciklistički promet. Ove će godine u gradu biti izgrađeno oko 6 kilometara biciklističkih staza – rekao je gradonačelnik.

Najavio je da idući tjedan kreće proširenje parkirališta u Trakošćanskoj, Koprivničkoj te dijelu između ulica Tina Ujevića i Miroslava Krleže, što je dogovoreno s predstavnicima stanara okolnih zgrada. U vezi iste tematike slijede razgovori i s predstavnicima stanara u Režekovoj te Krležina/Vukovićeva. Planiran je i početak izgradnje kružnog toka kod Kućan Marofa.

Ukupna vrijednost radova u Gornjem Kućanu je 3.580.299,14 kuna od čega je 1.790.000 kuna osigurano iz proračuna Grada Varaždina, a 1.790,299,14 kuna iz sredstava naknade za razvoj lokalnih objekata odvodnje u sustavu Grada Varaždina. Radove izvodi Varkom d.d.

S obzirom na to da će se tijekom izvođenja radova promet povremeno odvijati jednom prometnom trakom uz regulaciju semaforima, mole se građani iz tog dijela grada za strpljenje.

Život i društvo

I ovaj vikend varaždinska policija pojačano nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof provodit će se lokalne akcije „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge.

Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske Toplice: novčane potpore za novorođenčad od sada putem sustava e-Novorođenče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kako bi pomogla mladim obiteljima odnosno olakšala im prijavu za isplatu novčane potpore gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sklopila je nedavno Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore s Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Riječ je o sporazumu koji će Varaždinskim Toplicama omogućiti jednostavniju i bržu isplatu novčane potpore za novorođenčad. Naime, roditelji s prebivalištem na području Varaždinskih Toplica, odsad će moći podnijeti zahtjev za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče što će novopečenim roditeljima uvelike olakšati i ubrzati proces.

– Ovaj sporazum će pomoći novopečenim roditeljima da brže i lakše podnesu zahtjev za isplatu novčane potpore. Neće biti čekanja u redovima i predaje papirologije, nego će u nekoliko klikova moći podnijeti svoj zahtjev. Ovakva će procedura biti olakšavajuća i nama u Gradu jer ćemo odmah nakon podnošenja zahtjeva vidjeti taj zahtjev u sustavu i na njega odgovoriti. Drago mi je da se Grad Varaždinske Toplice okreće digitalnim rješenjima koja će našim sugrađanima olakšati ionako kompliciranu administraciju – rekla je Ratković te naglasila kako je ovo važan iskorak i u očuvanju i zaštiti okoliša, ali i zdravlja građana u ovim pandemijskim vremenima.

– Vjerujem da će budućim, novopečenim roditeljima, koji su prvih nekoliko mjeseci u potpunosti posvećeni brizi za svoje novorođenče ovako nešto puno značiti – zaključila je Ratković.

Nastavite čitati