Povežite se s nama

Život i društvo

U Gornjem Kućanu završeno jedno od ljepših gradskih dječjih igrališta

Objavljeno:

- dana

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je zajedno s polaznicima Dječjeg vrtića Varaždin u srijedu provjerio kvalitetu izvedenih radova na obnovljenom dječjem igralištu u Kućanu Gornjem, uz igralište Nogometnog kluba Udarnik.

Projekt je, podsjećamo, proveden u sklopu programa poticanja ruralnog razvoja sredstvima Europske unije.

Ukupna vrijednost novih igrala i izvedenih radova iznosi 400.000 kuna od čega je iz fondova EU dobiveno 220.000kuna (55%). Radove je izvodila Forma d.o.o. iz Varaždina, a nadzor je vršila Inventa projekt d.o.o. Radovi su izvršeni u roku od 2 mjeseca.

Priliko obilaska igrališta gradonačelnik Čehok je istaknuo da će ovo igralište koristiti djeca iz četri okolna naselja, sva tri Kućana i Zbelave.

– Uz to, ove godine planiramo otvoriti i novi vrtić koji se gradi u Kućanu Donjem i koji bi trebao biti gotov do šestog mjeseca. U Zbelavi se radi cijeli sustav kanalizacije , u Kućan Marofu idemo s otvaranjem jednog novog dijela naselja. Mogu reći da smo mi u ove dvije godine uložili u ova četiri prigradska naselja  više nego u sedam godina prije toga – rekao je Čehok naznačivši da će igralište sigurno pridonijeti zbližavanju i druženju građana ovog dijela grada.

S tim se složio i predsjednik Mjesnog odbora Kućan Gornji Goran Bobek.

– Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradu Varaždinu na ovom hvalevrijednom projektu. Našim klincima i klincezama omogućeno je igranje na raznovrsnim igralima koje mogu koristiti i djeca sa šireg prigradskog područja. Ovo je sigurno jedno od ljepše uređenih dječjih igrališta – rekao je predsjednik mjesnog odbora ponadavši se da će i toj projekt pridonijeti povećanju broja djece na tom području kojeg već sad nastanjuju mlade obitelji.

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati