Povežite se s nama

Život i društvo

U Gornjem Ladanju uskoro investicija vrijedna 7,5 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

U općini Vinica

Tijekom ove godine u općini Vinica, točnije u Gornjem Ladanju, realizirat će se investicija vrijedna 7,5 milijuna kuna. Riječ je o dugoočekivanoj izgradnji sustava za kanalizaciju sa sustavom odvodnje oborinskih voda uz proširenje ceste te izgradnju nogostupa duž čitave Ulice bana Jelačića, od Arboretuma Opeka do Tabana, duljine 1440 metara.

Naime, Varkom je već proveo postupak javne nabave i odabrao Aquatehniku kao izvođača radova za izgradnju kanalizacijske odvodnjeza što je Općina Vinica putem Hrvatskih voda prethodno osigurala inicijalna sredstva. Općina upravo provodi otvoreni postupak javne nabave za radove proširenja ceste  s oborinskom odvodnjom i izgradnjom nogostupa ukupne vrijednosti 5,5 milijuna kuna, za što Vinica također radi na osiguranju preostalih potrebnih sredstava.

– Osim toga, Općina će u konačnoj financijskoj konstrukciji  iz proračuna izdvojiti  25 posto vlastitih sredstava za izgradnju nogostupa – izjavio je  Marijan Kostanjevac,  načelnik Općine Vinica.

Izvor:
Foto: il

Život i društvo

Đuro Vađunec je na Veliku Gospu nestao iz Sesveta Ludbreških

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NENO

Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su nam da je nestao Đuro Vađunec.

Vađunec (68) nestao je 15. kolovoza kada se udaljio se s adrese boravišta u Sesvetama Ludbreškim u nepoznato.

Navodi se da je muškarac teže pokretan.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Odbojkaški turnir na pijesku u Čalincu privukao 18 ekipa iz dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već tradicionalno, u povodu blagdana Velike Gospe i svetog Roka na igralištu Gmajna u Čalincu održan je odbojkaški turnir na pijesku.

Da se radi o jednom od najinteresantnijih turnira u godini, potvrdili su i organizatori, Udruga za sport i rekreaciju Gmajna, na čije se 16. izdanje u jutarnjim satima prijavilo 18 odbojkaških ekipa s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Osim odbojkaša, turnir je okupio i velik broj posjetitelja iz susjednih općina i gradova, koji su uz sportsko natjecanje i napuhanac za najmlađe, mogli sudjelovati i na Memorijalnom turniru u belotu “Boris Šumiga Kic”, a na koji se prijavilo 22 para. Nakon odigranih partija, prvo mjesto osvojili su par Kapla iz Općine Vinica, drugo mjesto par Žlibar – Cerjan, a treće Stolnik – Martinčević.

Sve odbojkaške utakmice pružile su zanimljive i napete borbe za svaki poen pa je tako finalna utakmica odigrana u večernjim satima. Pokrovitelj 16. odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec i ove je godine bila Općina Maruševec koja je ove godine uz pomoć članova Udruge Gmajna rekonstruirala odbojkaško igralište, pa su najzanimljivije utakmice uz brojne posjetitelje pratili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša s općinskim vijećnicima.

Prvo mjesto u odbojci na pijesku osvojila je ekipa DŠR Lančić-Knapić, koja je bila bolja od domaće ekipe, Gmajne 1. U utakmici za treće mjesto, ekipa Gmajna 2 ostvarila je bolji rezultat od trnovečke Kopakabane.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Tara Ribić kojoj je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić uručio nagradu, dok je pehare i novčane nagrade najboljim ekipama predao načelnik Mario Klapša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje