Povežite se s nama

Život i društvo

U Gospodarskoj školi Varaždin održan talent show

Objavljeno:

- dana

Max sucht den Superstar

U sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin održan je treći talent show  na njemačkom jeziku Max sucht den Superstar.

Nastupilo je 70 izvođača iz 19 škola među kojima prvi put i studenti  Zdravstvenog učilišta  Zagreb. Natjecali su se u pjevanju, plesu i glumi, a nagrade su osigurali brojni sponzori.

Dodijeljene su 4 nagrade pjevačima. Treću nagradu osvojili su  David Baranašić, Luka Havasi, Mirjam Krznarić, Dora Kovač i Stela Smitran iz  SŠ Čakovec, mentorica Irena Pevec Jurešić. Druga nagrada pripala je Sari Valentić, Slviji Benko, Filipu Mesaru, Tini Mikac i Petri Herceg Drožđek  iz Gospodarske škole Vž, mentorica Marinka Klarić Zavrtnik. Prvu nagradu osvojila je Meri Andraković iz  SŠ Valpovo s pjesmom ” Meine Lieder, meine Träume “,  mentorica Ljiljana Vučković. Posebnu nagradu za aranžman i izvedbu dobila je Vanja Jelača iz V. gimnazija Zagreb s pjesmom “Cesarica” Olivera Dragojevića na njemačkom jeziku,  mentorica Irena Lasić.

Nagradu za glumačku družinu dobila je  glumačka družina “Die fantastischen Vier” (David Štefičar, David Strelec, Ivan Ludošan i Vilim Hruškar ) iz Gospodarske škole Varaždin,  mentorica Melanija Klarić.

Prilikom otvorenja Show su pozdravili Katica Kalogjera Novak,  ravnateljica Gospodarske škole Vž;  Ivana Matić, članica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika KDV; Ulrich Dronske, voditelj Ureda za školstvo u inozemstvu – ZfA Republike Njemačke;  prof. Melanija Klarić pročitala je pismo podrške g.Arnne Hartiga Kulturattachea pri Veleposlanstvu RNJ u Zagrebu. Na  svečanom otvorenju Maxa sudjelovala je učenica  OŠ Štrigova Leonora Kuqi , pobjednica talentshowa Max sucht den Superstar za osnovne škole u Cestici te učenici  OŠ Ivan Kukuljević Sakcinski iz Ivanca i OŠ Vidovec. U pauzi su nas razveselili svojom izvedbom učenici SŠ Čakovec Danijel Okreša, Sabina Šafarić i Mia Milak pjesmom “Ich und mein Holz”.

Stručni žiri djelovao je u sastavu  Gertrud Rehner Breisch – savjetnica za njemački jezik pri Zfa Zagreb, Anna Reinöhl – volonterka Unicef-a iz Njemačke, Damjana Kolednjak – učenica i glazbenica, Ana Krčar Velimirović – dramska pedagoginja KSM-a  u HNK Varaždin, Rosana Cepanec – glazbena pedagoginja i voditeljica ženske vokalne skupine Allegre, Marija Zavrtnik – članica ženske vokalne skupine Lucerne iz Varaždina.

Uz show organizirani su i popratni programi: izložba cvijeća SŠ Arboretum Opeka, izložba učeničkih radova Srednje strukovne škole Varaždin i Učeničke zadruge Sunce Gospodarske škole Varaždin te humanitarna prodaja časopisa za beskućnike Ulične svjetiljke.

Talent show Max sucht den Superstar organizirali su Gospodarska škola Varaždin, udruga EKULT – Europski kulturni krug te Varaždinska županija. Velik doprinos dali su  brojni učenici Gospodarske škole Varaždin volontirajući u organizaciji ove priredbe.

Izvor:
Foto: Gospodarska škola

Život i društvo

U četvrtak i petak predbilježbe za sadnicu klonirane ivanečke lipe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec i gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec pozivaju sve zainteresirane građane da se u četvrtak i petak, 23. i 24. rujna, predbilježe za dodjelu sadnicu klonirane ivanečke lipe.

Naime, temeljem velikog interesa građana za sadnju kloniranih lipa, Grad Ivanec im je i ove godine odlučio pokloniti 150 mladica – klonova originalnog stabla, koji su u Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom uzgojeni od reznica koje su s matičnog stabla uzete prošle godine.

Predbilježbe će se obavljati na štandu na Kinotrgu Ivanec, od 10 do 14 sati. U slučaju lošeg vremena, za dodjelu sadnice moći ćete se u isto vrijeme predbilježiti u prostorijama Projektnog ureda za EU fondove, Ul. V. Nazora 6/II.

Dakle, svi oni koji bi željeli na svom imanju zasaditi mladu lipu pozvani su da se predbilježe i ostave svoje kontakte. Podjela lipa planira se u prvoj polovici listopada.

Važno je pritom naglasiti da svaki klon nosi genetski zapis izvornog stabla, odnosno – svako stabalce je originalna lipa u malom i staro je više od 600 godina.

O točnom vremenu i mjestu preuzimanja sadnica građani će biti naknadno obaviješteni.

Za svaki klon izdavat će se numerirana svjedodžba (certifikat) o podrijetlu.

Uz svaku lipu građani će dobiti i ekološku platnenu vrećicu s logom Ivanca kao Planinarskog grada. Time ih se želi potaknuti na smanjenje korištenja jednokratnih plastičnih vrećica.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Lepoglave modernizirano novih 1748 metara lokalnih cesta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovih su dana uspješno kraju privedeni radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave planirani gradskim Programom modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta za 2020. godinu.

Modernizirane su tri dionice lokalnih nerazvrstanih cesta: dionica lokalne ceste na području MO Očura, dionica Mati – Guzlini – Vrapci – Keširi na području MO Zlogonje i dionica Mati – Tolići – Vrapci na području MO Donja Višnjica.

Riječ je o ukupno 1748 cestovnih metara uređenih i presvučenih asfaltnim tepihom za što je, prema vrijednosti ugovorenih radova, utrošeno 933.000 kuna.

– Posljednjih 10-ak godina kontinuirano uređujemo lokalne nerazvrstane ceste. U tom je periodu na gradskom području modernizirano više od 130 kilometara nerazvrstanih cesta tako da gotovo i nema gradskih područja do kojih se ne može doći uređenom cestom. Uz cestovnu, i drugu komunalnu infrastrukturu koju smo izgradili, stvorili smo kvalitetne uvjete za život građana koje želimo zadržati na području Grada Lepoglave. Uređenjem lokalnih cesta ujedno dostupnima činimo područja koja imaju veliki turistički potencijal te pružaju mogućnost za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom kao i drugim gospodarskim djelatnostima – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da se gradski Program modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, kao što je to bio slučaj kod modernizacije navedenih triju dionica lokalnih cesta, donosi u skladu s iskazanim interesom građana koji osiguravaju 15 % sredstava potrebnih za izvođenje radova. Preostalih 85% osigurava Grada Lepoglava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje