Povežite se s nama

Međimurje

U gradu Čakovcu 11. travnja konferencija “Novo lice (ženskog) poduzetništva”

Objavljeno:

- dana

Marina Kolar (Obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta) s ponosom vam predstavlja prvo izdanje konferencije “Novo lice (ženskog) poduzetništva” koja će se održati u četvrtak, 11. travnja, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu s početkom u 9 sati!

Razmišljate o promjeni? Želite pokrenuti nešto svoje? Trebate još malo motivacije i samopouzdanja da krenete u ispunjenje svojih snova? Želite naučiti kako uspješnije poslovati? Za vas smo pripremili inspirativan, zanimljiv i edukativan sadržaj konferencije koji će vam dati vjetar u leđa na privatnom ili poslovnom planu.

Predstavljamo vam inspirativne priče o uspjehu, panel diskusiju “Vrijeme je za promjene”, naučene lekcije poduzetničkog puta, predstavljamo mjere za samozapošljavanje i proširenje poslovanja, a tu je i edukacija o content marketingu i povećanju prodaje uz bogat popratni sadržaj kao što su poslovno fotografiranje za poduzetnice, networking i još mnogo toga.

Događaj je prvenstveno namijenjen poduzetnicama te ženama koje bi željele napraviti zaokret i zakoračiti u svijet poduzetništva, kao i muškarcima koji su poduzetnici ili bi to željeli postati te podupirateljima poduzetništva.

Zbog čega ova konferencija?

“Teže usklađivanje privatnog i poslovnog života, nedovoljna poduzetnička znanja i vještine, nedostatak samopouzdanja u ostvarivanju poduzetničkih inicijativa i neadekvatno umrežavanje s drugim poduzetnicama glavne su prepreke ženskom poduzetništvu.

Otklanjanjem prepreka stvaraju se mogućnosti povećanja kreativnosti i poslovnog potencijala žena kao izvora gospodarskog rasta, razvoja i povećanja radnih mjesta. Ulaganjem u žene i u žensko poduzetništvo ulažemo u društvo u cijelosti.

Raspored konferencije i sve ostale potrebne informacije pronaći ćete na web stranici novolice.konekta.hr

Ne može nas se kriviti, posebice žene, jer nas većinom odgajaju da budemo skromne, nenametljive i nikako glasne. Četvrt stoljeća kasnije od nas se očekuje posve suprotno – da briljiramo kao poduzetnice, kao vođe ili kao političarke, do čega ne može doći preko noći. Iz vlastitog iskustva, kao i iskustva rada s drugima, znam da je to proces, a upravo je ova konferencija još jedan od načina na koji sam željela pružiti podršku ženama (i muškarcima) da se ohrabre i usude stvoriti svoje mjesto pod suncem.”

Marina Kolar, Konekta

Ulaznice

Upravo su organizatorica događaja Marina Kolar (Konekta) i svi podržavatelji konferencije svojim radom, uslugama i potporom osigurali besplatne kotizacije za sve sudionike/-ce.

Međutim, vaša motivacija vaša je ulaznica. Da biste dobili besplatnu ulaznicu, “platit” ćete je kreativno ispunjenom prijavnicom na web adresi http://bit.ly/novolice_prijavnica
Broj mjesta u dvorani je ograničen, a prijave su obavezne.

Događaj je baby friendly

Majke trebaju našu podršku u svojim planovima da iskorače u svijet poduzetništva. Savjete o tome kako vi i vaša beba (a i ostali sudionici) možete bezbolno “preživjeti” sudjelovanje na konferenciji objavit ćemo uskoro, jer smo vam u suradnji s doulom Majom Sabolić pripremili kratki savjetnik.

Na web stranici novolice.konekta.hr pročitajte raspored konferencije, informirajte se o govornicama i predavanjima, pogledajte reklamu te skinite press materijale.

Raspored konferencije

8:30 – 9:00 registracija sudionika/sudionica

9.00 – 9.20 pozdravni govor i otvaranje konferencije

9.20 – 9.50 Inspirativna priča o uspjehu: “Zašto je važno slijediti svoje snove”, Ivana Špicer, menadžerica frizerskog salona ZGAT i ZGAT akademije u Zagrebu.

Ivana je na put uspjeha krenula sa 18 godina kada je otišla iz Čakovca i maminog malog frizerskog salona samo sa škarama i odlukom. Danas, osim što je vrhunska frizerka, kao edukatorica u brojnim svjetskim prijestolnicama educira stručnjake frizere i usmjerava ih u razvoju njihovog individualiziranog frizerskog izričaja.

9.50 – 10.30 panel diskusija “Vrijeme je za promjene”

Gošće panela:
Lana Velimirović Vukalović, prof., ravnateljica POU Varaždin koja je u posljednjih godinu dana napravila potpuni zaokret u radu ove institucije s dugogodišnjom tradicijom

Maja Sabolić, fizioterapeutkinja i postpartum doula, obrt Sana, pričat će o važnosti potpore majkama/ženama poduzetnicama.

Petra Novosel Balaško, višestruka poduzetnica, pokretačica prvog i jednog od najuspješnijih i najposjećenijih hrvatskih lifestyle portala za žene u Hrvatskoj i regiji Zena.hr

10.30 – 10.50 pauza by Restoran Fortuna & networking
Selfie time powered by Selfie box by Dragan & Stanka – prilika da ovjekovječite svoje sudjelovanje na konferenciji pred Selfie boxom

10.50 – 11.20 Što poduzetnice žele?

11.20 – 12.00 “Kako postati i ostati poduzetnik – najvažnije lekcije mog poduzetničkog puta”, Marina Kolar, certificirana trenerica Švicarskog CH-Q programa upravljanja karijerom i kompetencijama, vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta

12.00 – 12.25 pauza by Restoran Fortuna & networking, Selfie time powered by Selfie box by Dragan & Stanka

12.25 – 12.45 Mjere Aktivne politike zapošljavanja – Potpora za samozapošljavanje, Nevenka Belak, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec

12.45 – 13.25 Content marketing – 5 vrsta sadržaja za web kojim ćete dovesti nove klijente
Andreja Rambrot, poduzetnica, copywriter & brand manager, Pisalica.com

13.25 –14.00 Tombola (podrška promociji ženskih poduzetnica) i zatvaranje konferencije

14.00 – 15.00 sati
Poslovno fotografiranje za poduzetnice by Lucija Trupković
Podrška brandiranju malih poduzetnica: darujemo 30 poslovnih fotografiranja malim poduzetnicama koje će sudjelovati na cijeloj konferenciji. Uvjete prijave i prijavnicu potražite na poveznici http://bit.ly/prijava_poslovnofotografiranje
Kutak za fotografiranje, kao i dvoranu, opremila je Ria HOME iz Varaždina.
-Selfie time powered by Selfie box by Dragan & Stanka
-Networking – vrijeme za upoznavanje, povezivanje i započinjanje novih suradnji

Uživajte na ovom posebnom događaju, inspirirajte se, educirajte i hrabro krenite prema svome cilju.

Konferenciju organizira Marina Kolar & obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta (www.konekta.hr)

Partneri projekta: Lucija Trupković photography, Međimurska županija, Restoran Fortuna, Ria Home, Selfie Box by Dragan & Stanka, Obrt za aromaterapiju Amigdala.
Medijski pokrovitelji konferencije su: Žena.hr, eMedjimurje, Varazdinski.hr, 7Plus Regionalni tjednik i Poduzetna.com

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Međimurje

Međimursko izaslanstvo u Austriji: gradić Güssing primjer je kako postići energetsku neovisnost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Postići energetsku neovisnost i osigurati lokalnoj zajednici dovoljne količine toplinske i električne energije po prihvatljivim cijenama, misao je kojoj se društvo danas okreće više nego ikada. Izuzetno turbulentno stanje na energetskom tržištu natjeralo je nacionalne vlade diljem Europe da sve više pažnje posvete detaljnijem planiranju budućnosti. Također, Europska komisija zatražila je od članica EU-a da ulože dodatne napore u ostvarivanje Europskog zelenog plana i njegovih ciljeva puno prije zacrtanog roka od 2050. godine.

Osim nacionalnih vlada i lokalne vlasti traže energetska rješenja kojima bi se olakšao život stanovnicima i njihovom području. Upravo s tim ciljem su izaslanstva Međimurske županije i Grada Čakovca predvođeni županom Matijom Posavcem i gradonačelnicom Ljerkom Cividini, boravili u službenom posjetu austrijskom gradiću Güssingu. Smješten u južnom dijelu Gradišća, u blizini austrijsko-mađarske granice, grad Güssing je već više d četvrt stoljeća dom Europskog centra za obnovljive izvore energije u kojem se za potrebe tamošnjih kućanstava i industrijskih pogona iz biomase proizvode toplinsku i električnu energiju te etanol i prirodni plin.

O projektu su govorili njegovi voditelji Joachim Hacker i Reinhard Koch, istaknuvši da je Centar pokrenut sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća s ciljem stvaranja novih mogućnosti za gospodarski izoliran i osiromašen dio austrijskog Gradišća. S obzirom da je riječ o poljoprivrednom kraju, s velikim šumskim površinama, nastala je ideja da se raspoloživa biomasa iskoristi za proizvodnju zelene energije. Prvi korak učinjen je 1996. godine gradnjom centrale za proizvodnju toplinske energije na biomasu, koja je u to vrijeme bila najveća u Europi. Danas pogon ima više od 30 postrojenja za proizvodnju toplinske energije, biogoriva i bioplina.

– Tvrtka je u vlasništvu tamošnjih jedinica lokalne samouprave koje na taj način izravno utječu na cijenu energije i energenata za svoje korisnike, što se pokazalo izuzetno korisnim upravo u vrijeme aktualne energetske krize – istaknuto je tijekom prezentacije projekta.

Lokalna zajednica sama upravlja cijenama energije

Sustav se i dalje razvija s novim energetskim postrojenjima, poput sunčanih elektrana, pa se u ovom gradu i njegovoj okolici proizvodi dovoljno električne energije za potrebe lokalnog stanovništva. Ništa manje važno za istaknuti je da je sva dobivena energije iz obnovljivih izvora.

Izaslanstvu iz Međimurja posebno je zanimljiv model proizvodnje energije i energenata iz obnovljivih izvora energije koji su osmislili i implementirali u Güssingu, a koji pak lokalnoj zajednici omogućuje upravljanje cijenama energije.

– Međimurje u cjelini je u hrvatskim okvirima prepoznatljivo kao sredina koja je među „najzelenijima“. Veća energetska neovisnost putem proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, logični je korak naprijed, te su iskustva sredina koje su taj put već prošle, izuzetno vrijedna – poručila je međimurska delegacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje