Povežite se s nama

Međimurje

U gradu na Muri HDZ, HDS, HNS i HSLS zajedno na lokalne izbore

Objavljeno:

- dana

VELIKA KOALICIJA

U Murskom Središću HDZ, HDS, HNS i HSLS zajedno će izaći na izbore te kao i u prošle četiri godine dati najbolje što mogu za daljnji razvoj grada na Muri.

Naime, u multimedijalnoj dvorani Kulturnog centra je potpisan koalicijski sporazum između Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske demokršćanske stranke, Hrvatske narodne stranke i Hrvatske socijalno liberalne stranke, koje će zajedno u svibnju izaći na lokalne izbore u Murskom Središću. Koaliciju je ispred gradskog ogranka HDZ-a potpisao aktualni gradonačelnik Dražen Srpak. Sporazum o predizbornoj suradnji supotpisali su još Miljenko Cmrečak predsjednik HDS-a, Josip Dobranić predsjednik HSLS-a s članicom Milenom Petković i Ivana Maltarić predsjednica HNS-a.

Dražen Srpak je nositelj zajedničke liste, na drugom mjestu HDS-ov Miljenko Cmrečak

– Šampanjac namjeravamo otvoriti 21. svibnja ukoliko nam građani ukažu povjerenje i opet daju podršku. Glavna riječ vodilja u mojem radu bila je i ostat će odgovornost do svih koji čine jedan grad – naglasio je gradonačelnik Srpak, ujedno i nositelj zajedničke liste na kojoj uz njega vodeću poziciju na drugom mjestu ima HDS-ov Miljenko Cmrečak. Na trećem mjestu je HSLS-ov Zvonko Vrtarić i na četvrtom Ivana Maltarić. Podsjećamo, Dražen Srpak je za gradonačelnika izabran u prvom krugu na svibanjskim izborima 2013. godine, a dužnost je preuzeo od tadašnjeg gradonačelnika Josipa Dobrinića koji za svojeg bivšeg zamjenika ima samo riječi hvale.

– Ova koalicija okuplja četiri stranke koje ne popuštaju. Sve što zacrtamo to i ostvarimo. Vjerujem da će građani to prepoznati jer nemamo vremena za gubljenje i stručno osposobljavanje nekakvog novog gradonačelnika – ustvrdio je šef gradskog HSLS-a. Inače, za koaliciju stranački čelnici kažu da je ona tek sada u punoj snazi, te da su se zahvaljujući njoj usudili raditi i kada nije bilo novaca u gradskoj blagajni.

– Hrvatska demokratska zajednica bila bi najsretnija kada bi po ovom modelu funkcionirala i vlast u Međimurskoj županiji. Nažalost, HNS-ov kandidat za župana Matija Posavec nije želio da se izbori za župana riješe u prvom krugu – izjavio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Darko Horvat. Ujedno je pohvalio značajne investicije u Murskom Središću kojima su podjednako obuhvaćena prigradska naselja Peklenica, Hlapčina, Križovec, Štrukovec i Sitnica. Na njega se nadovezala Ivana Maltarić rekavši da je upravo zahvaljujući postignutim rezultatima Gradski ogranak HNS-a jednoglasno donio odluku da se nastavi međustranačka suradnja na predstojećim lokalnim izborima. Slično razmišljaju i u Hrvatskoj demokršćanskoj stranci.

Bilo je i “kostura“

– Sjećam se kako su nam ispadali “kosturi“ iz ormara, ali ostvarili smo i više od onoga što smo obećali građanima na prethodnim izborima. Naša stranka je ponosna da je bila i ostala dio koalicije koja predano radi za dobro Grada i njihovih žitelja – rekao je Miljenko Cmrečak. Osim što će spomenute stranke imati zajedničku predizbornu kampanju i klub vijećnika, namjeravaju u suglasju raditi na provedbi najvažnijih projekata među kojima se izdvajaju gradnja tri sportska objekta i završetak uređenja Centra za kulturu.

ZAMAH

Od 2013. do 2017. investicije su u Središću dosegnule iznos od 24 milijuna kuna

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje