Povežite se s nama

Crna kronika

U Gradu smatraju da Varaždincima treba edukacija o obrani od terorističkih napada

Objavljeno:

- dana

NISMO DOVOLJNO SPREMNI?

Možemo li se zaštiti od terorističkih i drugih napada vozilima? Na to pitanje teško je dati jednoznačan odgovor jer to ovisi o dosta faktora, a jedan od najbitnijih smo mi sami –  hoćemo li na vrijeme uočiti napad, koliko brzo i efikasno možemo reagirati, i koliko znanja imamo za takvu reakciju.

Anti-Terror seminar Varaždin prvi je u nizu seminara ove vrste u Hrvatskoj gdje se građanstvo do sad nije imalo prilike educirati o ovoj temi.

Seminar će se održati u subotu, 9. rujna u Lumini centru s početkom u 14 sati. Predviđeno vrijeme trajanja je 2,5 sata.

Organizator seminara – Krav Maga Hrvatska dio je globalne mreže Krav Maga Global koja djeluje u 65 zemalja svijeta, te je vodeći autoritet u edukaciji na području samoobrane i sigurnosti.

– Ovu edukaciju provest ćemo za sve zainteresirane bez naplate jer nam je želja darovati trajno, korisno i upotrebljivo znanje svim građanima Varaždina. Upravo zbog građana koji su prepoznali rad našeg centra Krav Maga Varaždin odabrali smo Vaš grad za polaznu točku kako bi se odužili za ukazano povjerenje i potporu. Seminar podržava i Grad Varaždin – ističu organizatori, te dodaju da ispravnom i pravodobnom reakcijom  prijetnju možemo značajno oslabiti , ili barem smanjiti broj žrtava koje nastaju što od samog napada, što od panike koja nastane prilikom takvog događaja.

Jedan od načina je i edukacija građana bez obzira da li je neki grad potencijalna meta. Naime, česta putovanja, kako poslovna tako i turistička, mogu nas dovesti u situaciju da se nađemo na poprištu takvih događaja.

 Također, ekskurzije srednjoškolaca i studenata mogu ih dovesti u situaciju da se nađu na mjestu takvog napada. Predavači će odgovoriti na brojna pitanja poput onog što učiniti kako bi zaštitili sebe i ljude oko nas.

Inače,  na Anti-Terror seminaru će se obraditi problematika sve učestalijih terorističkih napada u kojima se koriste vozila kao primarno sredstvo izvršenja.

Besplatan seminar je koncipiran na način da na njemu mogu sudjelovati svi bez obzira na dob, spol i predznanje, a naučene tehnike i taktička postupanja bit će svima primjenjive i u svakodnevnom životu.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

U Pešćenici Viničkoj nastrijelio psa koji je pomagao u ispaši stada ovaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

pas

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 68-godišnjaka kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 3. srpnja u Pešćenici Viničkoj nepoznatim oružjem nastrijelio psa koji se nalazio u šumi, a pomagao u ispaši stada ovaca.

Vlasnik je nastrijeljenog i ozlijeđenog psa odvezao nadležnom veterinaru koji je istog pregledao i utvrdio kako su ozljede teške i da je potrebno psa eutanazirati.

Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela, ističu jutros iz PU varaždinske.

Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja nadležnom državnom odvjetništvu.  

Nastavite čitati

Crna kronika

Starica teško ozlijeđena, preko nogu joj prešao teretni automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. srpnja, oko 11 sati u Hodošanu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje