Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin, organizatori su 7. Gastro izložbe, koja će se održati u četvrtak, 24.listopada, u Hotelu Turist.

Varaždinski ugostitelji i ovog će puta okupiti veliki broj svojih članova, ali i kolege i goste iz ostalih hrvatskih županija, Slovenije, pa i drage goste iz Sarajeva.

Očekuje se nastup više od 50 restorana, hotela, vinara, slastičarnica i udruga. Dolazak je najavilo 15 ugostitelja iz susjedne Slovenije, koji će svoje predstavljanje upotpuniti i nastupom glazbenika i tako nastojati dočarati ugođaj veselih okupljanja po kakvima ih poznajemo.

Bit će to prije svega prezentacija autohtonih jela, kuhinja i kvalitetnih vina, koji će pokazati bogatstvo raznolikosti ovog područja i susjednih regija, kao i povijesnu povezanost, njegovanje tradicije i usmjerenost na buduću suradnju koja znači doprinos podizanju  kvalitete turističke ponude. Bit će to i prilika ponovnog susreta starih prijatelja, sklapanja novih poznanstava i sasvim sigurno ugodnog  druženja.

Uvod u ovu već tradicionalnu manifestaciju biti će okrugli stol pod nazivom „Sljubljivanje vina i sireva“. Uvodničar i moderator biti će Mario Oblak, savjetnik za gastronomiju, čija su specijalnost sirevi i domaća jela spravljani na posebno kreativan način.

Okrugli stol, kao dio projekta, bit će organiziran prije same Gastro izložbe, dajući tako značaj i ovoj posebnoj temi.

Komentari

Komentara