Povežite se s nama

Međimurje

U II. osnovnoj školi Čakovec održano županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Knjižničarskog društva Međimurske županije, u srijedu, 8. ožujka, u II. osnovnoj školi Čakovec održano je županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“ kojim se niz godina među djecom i mladima potiče sklonost knjizi i čitanju kao elementarnom preduvjetu stjecanja svih znanja.

„Čitanjem do zvijezda“ dio je Nacionalnog projekta u sklopu kojeg se, osim popularizacije knjige među učenicima, vrednuje znanje i potiče kreativnost.

Novi naraštaji okrenuti su drugačijim sadržajima i potrebno je pronaći nove motivacijske izazove koji bi ih vratili knjizi bez obzira na to je li otisnuta na papiru ili je riječ o e-knjizi.

Istovremeno, natjecanja su dobar način da se u učeničkoj populaciji istaknu svijetli primjeri, kao što „Čitanjem do zvijezda“ rađa zvijezde u svakoj novoj generaciji mladih prijatelja knjige.

Uime organizatora, Knjižničarskog društva Međimurske županije, mlade natjecatelje ohrabrio je predsjednik te asocijacije Hrvoje Džanko.

– Odavno ste spoznali da vas ništa ne može usrećiti kao knjiga. S njome možete proputovati svijet, upoznati nepoznate zemlje… Spoznali ste i da je knjiga glavni izvor znanja, ali i opuštanja i znate da su vas knjige koje ste pročitali oplemenile. Čitajući knjige lakše učite, razvijate kreativnu snagu, a i mnogo bolje ćete upoznati sami sebe – rekao je Džanko.

Otvorenju natjecanja prisustvovao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je mladim natjecateljima poželio sreću.

– Veseli svaki ovakav susret jer svi znamo koliko knjiga oplemenjuje čovjeka. Organizatorima čestitam na izvrsno priređenom natjecanju, a mladim čitačima želim još mnogo lijepih knjiga u iskustvu – poručio je Grivec.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje