U II. osnovnoj školi Varaždin danas, 3. srpnja, potpisani su ugovori o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade u vrijednosti 14,6 milijuna kuna.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Ernesta Habeka, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok potpisao je ugovore s Danijelom Risekom iz Hidroinga te predstavnicima tvrtki koje će obavljati stručni i projektantski nadzor Mariom Herakom iz tvrtke „Building“ i Zlatkom Šarulićem iz tvrtke „Studio Nexar“.

Radovi će se izvoditi 180 dana, a 50 % troškova energetske obnove sufinancirani su zahvaljujući europskim kohezijskim fondovima. Uštede u energiji kretat će se oko 40 %.

– Nakon VI. osnovne škole, ovo je druga najveća škola u gradu koja ima i zvjezdarnicu. Škola se energetski obnavlja što je dosta opsežan posao. Dogovorili smo s izvođačima da krenu s unutrašnjim radovima kako bi se djeca u rujnu, nadamo se, mogla vratiti na nastavu. Ovime praktički zatvaramo ciklus obnove svih varaždinskih obrazovnih objekata. Dobili smo dobre ponude, od 12 ponuđača odabran je najpovoljniji, a cijena je niža, što znači da smo dobro procijenili i napravili dobar natječaj – istaknuo je gradonačelnik.

Školu izgrađenu 1928. godine pohađa 730 učenika u 32 odjela, a ima 80 zaposlenika.

Komentari

Komentara