Povežite se s nama

Život i društvo

U Ivancu edukacija vezana uz društveno poduzetništvo i inovacije usmjerene mladima

Objavljeno:

- dana

Radionica na temu „Društveno poduzetništvo i inovacije usmjerene mladima“ održat će se u ponedjeljak, 24. svibnja u 13 sati, putem Zoom aplikacije.

Riječ je o radionici koju Udruzi Nada Ivanec sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu odobrenog trogodišnjeg programa „Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo“.

Edukaciju će za sve zainteresirane održati direktorica Poslovne zone Ivanec mr.sc. Lana Labaš te zaposlenici Projektnog ureda za EU fondove.

Radionica je namijenjena udrugama, ali i svim mladima, s posebnim naglaskom na mlade koji izlaze iz sustava školstva te mlade koji su korisnici usluga Udruge, a dolaze iz obitelji u riziku.

Radionica će biti vrlo korisna i praktična za poduzetnike početnike, ali i za postojeće poduzetnike koji teže tome da svoje poduzeće razvijaju i pretvore u društveno poduzeće, koje je dugoročno održivo te je kao takvo budućnost gospodarskog i društvenog razvoja.

Putem interaktivne Power Point prezentacije, sudionicima edukacija razložit će se pojam modernog društvenog poduzetništva, koje su njegove karakteristike, prednosti i mogućnosti. Posebno će se razložiti segment društvenog poduzetništva u Hrvatskoj.

Također, predstavit će se financijske mogućnosti za razvoj društvenog poduzetništva, smjernice te preporuke za daljnji napredak, rast i razvoj postojećih i novih društvenih poduzeća. Predstavit će se i globalni trendovi u segmentu društvenog poduzetništva kao i primjeri dobre prakse.

Predviđeno trajanje radionice je 90 minuta.

PROGRAM EDUKACIJE:

• 13:00 – 13:45  – Osnove društvenog poduzetništva; Edukacijska, savjetodavna i mentorska podrška društvenim poduzećima; Kako osnovati društveno poduzeće

• 13:45 – 13:50 – Pauza

• 13:50 – 14:35 – Financijska podrška društvenim poduzećima; Smjernice za uspostavljanje programa podrške društvenom poduzetništvu; Ključne preporuke za pružanje podrške društvenim poduzećima; Kako poslovati u društvenom poduzeću

Svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti na e-mail: [email protected] ili [email protected] ili na broj telefona 042/645-435.

Prijavljenim sudionicima link za pristup edukaciji dostavit će Projektni ured za EU fondove pola sata prije početka.

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!