Povežite se s nama

U fokusu

U Ivancu i Lepoglavi peticiju protiv pripojenja Varkomu i smeća potpisalo gotovo 9500 ljudi

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Peticiju protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i tvrtke Ivkom-vode Ivanec varaždinskom Varkomu i protiv odlaganja komunalnog otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina na odlagalištu u Jerovcu potpisalo je 7278 građana.

Organizatori su zadovoljni brojem prikupljenih potpisa, objavio je Grad Ivanec.

Svima je zahvalu uputio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Batinić smatra da su ovakvim, masovnim odazivom potpisivanju peticije, građani Vladi RH i Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja uputili znakovite poruke.

Dodaje također da je velik broj potpisa na peticiju skupljen i na području grada Lepoglave, gdje su njeno potpisivanje pokrenula dvojica gradskih vijećnika. Bez logističke potpore svoga Grada, oni su do sada uspjeli skupiti 2200 potpisa.

Ivanečki gradonačelnik poručuje da će peticija biti poslana predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru Tomislavu Ćoriću i varaždinskom županu Anđelku Stričaku.

– Iako njome ne možemo mijenjati odluke državnih institucija, nadamo se da će (zajedno s potpisima iz Lepoglave), blizu 10.000 potpisa građana biti jasna poruka mjerodavnima o raspoloženju naroda i signal da ne bi bilo dobro da idu silom provoditi odluke koje su izazvale toliku pobunu i revolt. To više što ima načina da se ova situacija riješi, a moguća rješenja već sam iznio na nedavnom sastanku s ministrom Ćorićem i njegovim suradnicama – zaključuje gradonačelnik Batinić.

U fokusu

Nazvao hitnu i lagao da je član obitelji jako bolestan, stigla mu optužnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Mladića se tereti za kazneno djelo lažne uzbune, a zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo optužnicu.

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 2. lipnja 2022. u mjestu kraj Čakovca, mobitelom nazvao zavod za hitnu medicinu i rekao kako je član njegove obitelji u jako lošem zdravstvenom stanju iako to uopće nije bila istina, nakon čega je liječnička ekipa zavoda za hitnu medicinu poduzela intervenciju i pristupila na dojavljeno mjesto događaja radi pružanja hitne medicinske pomoći – objašnjavaju u DORH-u.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin sufinancira troškove odvoza otpada, evo koji su uvjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu prava na sufinanciranje dijela iznosa cijene po računima za javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada.

Poziv se odnosi na troškove za razdoblje od lipnja do prosinca ove godine, a zahtjeve mogu podnijeti građani iz svih socijalno ugroženih skupina. Detalji poziva objavljeni su na gradskim mrežnim stranicama.

Prijava za potporu podnosi se na jedan od tri načina: ispunjavanjem online obrasca, pisanim putem (osobno ili putem pošte) na adresu: Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, Varaždin, uz prilaganje potrebne dokumentacije, ili slanjem skeniranog zahtjeva s popratnom dokumentacijom na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje