Povežite se s nama

Crna kronika

U Ivancu napadnute dvije žene: nepoznati počinitelji htjeli su njihove torbe s novcima

novčanik novac krađa

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su jučer kaznene prijave od dviju žena – obje su napadnute, odnosno još uvijek nepoznati počinitelji htjeli su im ukrasti torbe s dokumentima i novcima.

Naime, prva je kaznena prijava žene starosti 70 godina – prijavila je da je jučer, 25. studenoga, oko 18.45 u ulici Žrtava hrvatskih Domovinskih Ratova u Ivancu napadnuta od strane dva nepoznata počinitelja, koji su joj na osobito drzak način pokušali ukrasti torbu, ali u tome nisu uspjeli.

U drskoj krađi oštećena nije ozlijeđena, niti joj je otuđena torba. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima ovog kaznenog djela.

Druga prijava je od žene starosti 87 godina, kojom prijavljuje da joj je jučer oko 20 sati u ulici Đure Arnolda u Ivancu, nepoznati počinitelj na osobito drzak način istrgnuo i otuđio torbicu sa dokumentima i novcem.

U drskoj krađi oštećena nije ozlijeđena, već joj je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na nekoliko stotina kuna. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela, javlja PU varaždinska.

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podignuta optužnica: mladi direktor prevario prodavatelja i platio Audi 20.000 umjesto 166.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine u jednom mjestu kraj Varaždina kao direktor okrivljenog trgovačkog društva ishodio od direktora oštećenog društva da njegovom društvu isporuči osobni automobil marke Audi, neistinito predočivši da će uredno platiti vozilo po dogovorenoj cijeni od 166.000 kuna te mu predao lažnu potvrdu da na računu ima više od 400.000 eura koje nije imao – piše DORH.

Iz DORH-a dodaju da ga se tereti da je kao osiguranje predao dvije zadužnice iako nije imao namjeru platiti vozilo te znajući da se zbog blokade računa društva izdane zadužnice neće moći iskoristiti za naplatu.

Okrivljenika se tereti da je nakon toga prodao isporučeno vozilo, a oštećenom društvu je platio samo 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje