Povežite se s nama

Život i društvo

U Ivancu završen skate park, a grade se dva igrališta za odbojku na pijesku kod osnovne škole

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Na površini u krugu Osnovne škole Ivanec u tijeku je gradnja dva igrališta za odbojku na pijesku, objavio je Grad Ivanec.

Investicija je vrijedna 533.000 kuna, a temeljem sastanka i dogovora gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslava Huđeka, gradnju i opremanje igrališta u omjeru 50:50 financiraju Grad Ivanec i Varaždinska županija, što znači da svaka strana osigurava po 266.000 kuna kapitalne donacije.

Nositelj investicije je Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, čiji je ravnatelj Damir Jagić ugovor o izvođenju radova potpisao s Graditeljstvom Andrije Grabara.

U 1. fazi izgradit će se dva igrališta te pristupne staze i koridori, dok u idućoj fazi predstoji gradnja tribina za oko 100 gledatelja. Svi radovi izvode se prema smjernicama i standardima propisanim od strane Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB).

Gradnjom odbojkaških igrališta osigurat će se, osim za potrebe redovitog izvođenja nastave, i primjereni uvjeti za brojne rekreativce i neformalne ekipe koje vole zaigrati odbojku te pogotovo, za natjecanja i treninge Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec, koji masovno razvija odbojkaški sport u Ivancu.

Pokazuje to i podatak da ŽOK ima više od 300 članova u 12 ekipa/sekcija, od čega 150 u Školi odbojke ŽOKI.

Igralište na pijesku dugogodišnja je težnja i želja ŽOK-a, koji je taj projekt proteklih godina aplicirao i na jedan od EU natječaja, ali na žalost, sredstva nisu odobrena.

Kako bi se dao dodatni vjetar u leđa razvoju odbojkaškog sporta u Ivancu te popularnosti koju uživa među svim uzrastima, Grad i Županija osigurali su sredstva za gradnju i opremanje pa tako već iduće godine na novim sportskim površinama možemo očekivati brojna odbojkaška natjecanja i susrete.

Također, završeni su radovi na gradnji i uređenju skate i biciklističkog parka na prostoru nekadašnjeg zapuštenog prometnog poligona u Ivancu, između Osnovne škole i Dječjeg vrtića.

Asfaltirana je glavna kružna staza namijenjena bicikliranju, skejtanju i trčanju, jednako kao i šetnica uz ogradu dječjeg vrtića. Sve sporedne staze opločene su tlakavcima. Montirane su skate i biciklističke rampe te sve sprave za teretanu na otvorenom.

U parku su postavljene i dvije fontane s pitkom vodom, jedna za odrasle, a jedna za djecu. Također, montirana je i kompletna javna rasvjeta koja je, radi sigurnosti korisnika i večernjeg režima korištenja, na pozicijama rampi modulirana na veći intenzitet.

Postavljene su i suvremene klupe za šetače i korisnike parka te koševi za smeće, a površina je i hortikulturno uređena. Službeno otvaranje parka slijedi uskoro.

Investitor svih radova je Grad Ivanec, a ovo ulaganje u novi društveni sadržaj u našemu gradu vrijedno je 1,15 milijuna kuna. Radove je izvelo Graditeljstvo Grabar iz Ivanca.

Život i društvo

U nedjelju će biti zatvorene neke varaždinske ulice zbog održavanja Zimskog polumaratona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

znak stop

U nedjelju, 29. siječnja, održava se 6. Zimski polumaratona, s popratnim utrkama – Mrzli cener i Ledena petica, u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95.

Organizatori obavještavaju građanstvo da će u Varaždinu u vremenu od 9:30 do 14 sati biti zatvorene ulice po kojima se održavaju utrke: Šetalište Franje Tuđmana, od dvorane Arena pored reciklažnog dvorišta do asfaltne baze Colas d.o.o., Ulicom Motičnjak pored Aquacitiya do rotora kod Poduzetničke zone Trnovec. Okretište utrke je prije rotora kod Poduzetničke zone Trnovec i trasa vodi natrag po istoj ruti prema Areni.

Trasa utrke ni na koji način ne ometa promet na državnoj cesti, osim što će biti onemogućeno skretanje prema Poduzetničkoj zoni Trnovec, ali će promet biti otvoren za sva interventna vozila.

Mole za strpljenje i razumijevanje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Izbornik Zlatko Dalić s vatrenima osvanuo na poštanskim markama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 31. siječnja 2023. prigodni poštanski blok povodom osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru održanom krajem prošle godine.

Tri poštanske marke prikazuju hrvatsku nogometnu reprezentaciju u službenim dresovima te njezin doček na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Autorica bloka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, prema fotografijama Drage Sopte, službenoga fotografa Hrvatskoga nogometnog saveza.

Blok je otisnut u 30.000 primjeraka, a nominalna vrijednost svake marke u bloku iznosi 1,14 eura. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Hrvatska nogometna reprezentacija u šest od mogućih sedam nastupa na svjetskim prvenstvima već je tri puta osvojila medalju. Vatreni su 1998. u Francuskoj osvojili brončanu, a u Rusiji prije četiri godine srebrnu medalju. Od spomenutog Svjetskog prvenstva 1998. do danas samo su Njemačka i Francuska osvojile više medalja od Hrvatske.

Veličinu uspjeha naših nogometaša najbolje ilustrira podatak da uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju još je samo sedam reprezentacija osvojilo tri ili više medalja na svjetskim prvenstvima.

Još jedan povijesni nogometni uspjeh proslavili su desetci tisuća navijača koji su dočekali Vatrene na Trgu bana Josipa Jelačića i ponovili atmosferu i slavlje iz ljeta 2018. godine.

Hrvatska pošta i tada je izdala prigodnu poštansku marku kojom je ovjekovječen uspjeh naše reprezentacije u Rusiji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje