FOTOIlustracija
IZVORGI

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci Poslovna zona Ivanec d.o.o. aktivno prikuplja najperspektivnije poslovne planove poduzetnika početnika, a sve u sklopu projekta Pružanje visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća (MSP) putem poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec,  odnosno u sklopu nove usluge POSLOVNOG MENTORSTVA.

Cilj joj je da novoosnovanim MSP-ovima (tvrtkama i obrtnicima) omogući individualno savjetovanje i mentorstvo renomiranih stručnjaka, s bogatim iskustvom u prenošenju znanja te radom s poduzetnicima početnicima i start -up tvrtkama.

I dok je navedena usluga na tržištu vrlo vrijedna (oko 5.000,00 kuna) te od poduzetnika početnika zahtijeva izdvajanje znatnih financijskih sredstava, u sklopu projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o. ova će usluga biti BESPLATNA.

Stoga je glavni cilj ovog poziva prikupiti najuspješnije poslovne planove kao bi ovu novu uslugu koristili poduzetnici s najboljom vizijom, ambicijom i razvojnim planom.

Uslugu POSLOVNOG MENTORSTVA za Poslovnu zonu Ivanec d.o.o. izvodi udruga Crane, odnosno predsjednik Udruge Davorin Štetner. Riječ je o menadžeru s impresivnim referencama u radu s poduzetnicima početnicima i start up tvrtkama, koji će savjetovanje i osobno predvoditi.

Više informacija o udruzi Crane, poslovnim anđelima i  Davorinu Štetneru možete pronaći na linku: http://crane.hr/ .

Shodno navedenom, usluga POSLOVNOG MENTORSTVA korisnicima pruža jedinstvenu mogućnost da od uspješnih poslovnih ljudi, tzv. poslovnih anđela, kroz individualan rad i pristup poduzetniku dobiju pragmatična teorijska i praktična znanja te konkretne odgovore i savjete.

Riječ je, dakle o usluzi koja korisnicima omogućuje daljnji razvoj upravo kroz ovakvu vrstu nematerijalnog ulaganja, čime se direktno utječe na sam razvoj i stvaranje nove dodane vrijednosti u poslovanju, kao i na samog poduzetnika u smislu poboljšanja njegovih poslovnih vještina i znanja.

Mentorstvo će se sastojati od analize postojeće tvrtke i  ocjene poduzetničke ideje, tržišnog pozicioniranja, marketinga i prepoznatljivosti tvrtke i proizvoda, informiranja i savjetovanja kod financiranja i ulaganja u razvoj tvrtke, mogućnosti financijskih potpora, determiniranja dugoročnih ciljeva (povećanje tržišta, nova tržišta, širenje tvrtke, ulaganja u proizvodnju ili razvoj novih usluga, novi trendovi u konkretnom sektoru) i ostalog, sukladno potrebama korisnika.

Poslovni anđeli, kao mentori, svoj rad temelje na svom vlastitom poduzetničkom iskustvu te su kroz svoje vlastite biznise već iskusili sve izazove pokretanja  i uhodavanja novog posla.

Kroz ovakvu vrstu rada s novim poduzetnicima, najperspektivnije mlade tvrtke često vide i mogućnost ulaganja ili partnerstva.

Upravo zato važno je istaknuti kako se kroz program POSLOVNOG MENTORSTVA otvara mogućnost proširenja suradnje i networkinga s udrugom Crane, a koja na području međunarodnog mentorstva ima značajnu ulogu i svoje aktivnosti usmjerava na međunarodna partnerstva.

Program kreće početkom ožujka, a odvijat će se do listopada ove godine.

Sve tehničke i prostorne preduvjete osigurat će Poslovna zona Ivanec i Grad Ivanec na lokaciji Gradske vijećnice, a uskoro i u novom Poduzetničkom inkubatoru.

Navedeni poziv provodi se kao javni, a više o svemu pročitajte OVDJE 

Komentari

Komentara