Povežite se s nama

Međimurje

U izjednačenom susretu bolji domaći odbojkaši

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U NGC Aton održana je utakmica 14. kola Superlige između domaćina OKM Centrometala i OK Siska.

Centrometal je osvojio dva važna boda pobijedivši 3:2 (21:25, 26:24, 21:25, 25:18, 15:9). Utakmica je bila vrlo neizvjesna i trajala je gotovo dva sata.
Od samog početka susreta rezultat je bio izjednačen. Na prvom tehničkom odmoru Centrometal ima prednost 12:11, ali nakon rezultata 16:14 gosti preuzimaju inicijativu i dolaze na 16:17. Odvojio se Sisak na 20:17, ali u završnicu se ulazi izjednačeno, 21:21. Na kraju su igrači Siska spretniji i sretniji te dobivaju set 21:25.

U drugom setu ponavlja se situacija iz prvog. Na tehničkom odmoru 10:12 u prednosti je Sisak, ali igrao se bod za bod. Centrometal okreće rezultat na 18:15, a završnica drugog seta ponovno je neizvjesna. Nakon 24:24 Bogdanović prolazi s blok-autom u napadu, dok Palinkaš servisom donosi pobjedonosni bod za 26:24.
U treći set bolje ulazi Sisak te dolazi u vodstvo 12:6. Centrometal je koncentriraniji i okreće rezultat u svoju korist, ali na kraju Sisak uzima treći set koji završava rezultatom 21:25. Gosti dolaze u vodstvo u četvrtom setu s 2:3, no domaći preokreću rezultat na 6:3. Centrometal, s glasnom podrškom s tribina, osvaja set rezultatom 25:18 i izjednačava na 2:2 u setovima.

U peti set bolje je ušao domaćin i s lakoćom dolazi do pobjede od 15:9, za konačnih 3:2. Time je Centrometal prvi dio Lige završio na petome, a Sisak na šestome mjestu. Ono što je bitnije da u drugu fazu Centrometal prenosi 14 bodova, Sisak 13 bodova, Šibenik 9 bodova, a Karlovac nula bodova. Sada će te četiri momčadi odigrati još dvokružno šest kola u tzv. Ligi za ostanak, pa slijedi doigravanje. U borbu za naslov prvaka će peti i šesti, dok sedmi i osmi druge sezone sele iz Superlige u Prvu ligu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje