Povežite se s nama

Kultura

U Kinu Marof projekcija filma o legendarnom zapovjedniku Damiru Tomljanoviću Gavranu

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 27. svibnja, s početkom u 18 sati bit će prva od ukupno pet projekcija filma u okviru projekta „Nemirni uMirovljenici“ (ref.br.UP 04.2.1.09.0093), u sklopu podprograma Kino Marof za seniore koju organiziraju Udruga umirovljenika Novi Marof i Pučko otvoreno učilište Novi Marof, a koja će se održati velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ Novi Marof.

Projicirat će se dokumentarni film Gavran 101 kojeg je realizirala Udruga veterana 1. gardijske brigade Tigrovi. Film govori o legendarnom zapovjedniku Damiru Tomljanoviću Gavranu, čovjeku koji je budio najbolje u ljudima za života, a ovim filmom činit će to i dalje.

Uz moderatoricu filmske večeri prof. Sunčicu Križan Kadi, gosti će biti: Ilija Vučemilović Šimunović, Tomislav Kranjčec, Zoran Hržan te Darko Katuša koji će progovarati o temama koje proizlaze iz filma, a progovarat će se i raspravljati o problematici umirovljenih hrvatskih branitelja.

Projekcija filma se organizira u skladu s epidemiološkim mjerama za sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Prije same projekcije u 17 sati u holu Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ Novi Marof bit će otvorenje izložbe koja prati film „Ratni put 5. bojne 1. A brigade Tigrovi“.

Projekt „Nemirni uMirovljenici“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika (ref. br.: UP.04.2.1.09).

Kultura

U Ludbregu 16. kolovoza uživajte u klasičnoj indijskoj glazbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon produženog vikenda imat ćete jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi.

Naime, „Glazbeni kolovoz“ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg ugostit će jednog od istaknutijih glazbenika današnje Indije Arnaba Bhattacharya koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice.

Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Koncert će se održati 16. kolovoza u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu s početkom u 20 sati.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje D. Novak (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Promocija zbornika KUU-a ‘Lipa’ u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jedne od prijašnjih promocija zbornika. FOTO: Ivan Grahovec

Promocija zbornika KUU-a “Lipa” Gornji Mihaljevec pod nazivom “Šaputanje lipe” održat će se u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu.

Svečanu promociju otvorit će predsjednica KUU-a “Lipa” Jasenka Novak. Na promociji će pjesnici iz svih hrvatskih krajeva čitati svoje pjesme, među njima i Ivan Grahovec. U pauzama će pak glazbene brojeve izvoditi Evelin Novak i Marija Jambrošić.

– Vaše mjesto vas čeka – veselimo se vašem dolasku! – poručuju iz Udruge.

Program će voditi Jakob Trupković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje