Povežite se s nama

Međimurje

U konkurenciji 20 izvođača u dvorani Graditeljske škole nastupit će i 12 domaćih pjevača

Objavljeno:

- dana

15. MEF „LJUBO KUNTARIĆ“

U petak 24. studenoga od 20 sati, u dvorani Graditeljske škole Čakovec na rasporedu je 15. izdanje MEF-a – Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“.

Ono što posebno veseli organizatore je činjenica da od 20 izvođača čak njih 12 dolazi iz Međimurja. Naime, i želja je bila cjelokupni program Festivala usmjeriti prema međimurskim motivima izričaja. Program festivala snimat će kamere Hrvatske radiotelevizije te će biti emitiran u rasporedu nacionalne televizije.  

Na ovogodišnjem MEF-u će nastupiti izvođači sa sljedećim pjesmama:

1. Filip Šovagović „Grad“

2. Mladen Medak Gaga „Vince, vince kapla sveta“

3. Mirko Švenda Žiga „Duša s tobom“

4. Rajko Suhodolčan „Kušlec za zbogom“

5. Meri Šeparović „Naša ljubav“

6. Lucija Job „Sve na svijetu“

7. Andrea Baković & Singlice „Cipele za tuđe snove“

8. Bojan Jambrošić Feat. #pnjc Malen ftičeki

9. Ivan Šeperić „Fališ mi brate“

10. The Fusion „Nikome te nedam“

11. Mustač bend „Kontra vetra“

12. Čedo & Matija Antolić „ Srčeko“

13. Rossela „Ti si sve što trebam“

14. Genova „Boje“

15. Vladimir Košir Tonka „Fijolice kak lepo dešijo“

16. Kim Verson „Čista ljubav“

17. Ivica Jurgec „Međimurje moje“

18. Etno duo Goga & Željko „Penezi“

19. Klapa Levanda „Ljubav si mog života“

20. Ervin Vičević „Med dvemi vodami“

Izvor: MEF
Foto:

Međimurje

FOTO Kamp plivanja okupio više od 150 djece na vanjskim i unutarnjim čakovečkim bazenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponedjeljka, 27. lipnja, pa sve do, 2. rujna, osnovnoškolci s područja Čakovca i Međimurja imaju mogućnost uključiti se u 18. zaredom serijal ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Zajednica sportskih udruga Čakovca uz pokroviteljstvo Grada Čakovca organizira ljetne sportske aktivnosti za djecu, te ih očekuju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Prvog tjedna najposjećeniji je bio kamp plivanja koji je na unutarnjim i vanjskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu okupio više od 150 djece. Uz vodstvo čak 13 stručnih trenera na čelu s predsjednikom Čakovečkoga plivačkog kluba Goranom Kolarićem, radili su podijeljeni u skupine, od plivača početnika do vrsnih plivača, a posljednjeg dana kampa, uz učenje kroz druženje i igru, odmjerili su snage te dokazali svoje plivačke vještine.

Pritom ih je pozdravila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, čestitala im na uspješno odrađenom kampu i pozvala da se pridruže svim sportskim aktivnostima koje su za njih organizirane tijekom ljetnih mjeseci.

Cijene su kampova nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Drugog tjedna sportskih kampova u Čakovcu osnovnoškolci se mogu uključiti u kickboxing, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dvadeset izlagača na sajmu domaćih proizvoda u M. Središću, ŠN ‘Rudar’ pobjednik Murske alke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu svima dobro poznate manifestacije “Ljeto uz Muru” u Murskom Središću, u subotu, 2. srpnja, održao se tradicionalni sajam domaćih proizvoda.

Ove se godine okupilo dvadeset ponosnih izlagača iz Međmurja i Podravine, a u njihovim su proizvodima uživali mnogobrojni posjetitelji. Sve je izlagače obišao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Istovremeno sa sajmom domaćih proizvoda održala se tradicionalna manifestacija Murska alka u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće.

Ovo zabavno natjecanje pratila je mnogobrojna publika, a pobjedu je ovaj put odnijela Škola nogometa “Rudar”. Drugo je mjesto pripalo muškoj ekipi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Peklenice, a brončani je Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća.

– Čestitamo svima na plasmanu, kao i svima onima koji su sudjelovali i dobro se zabavili! – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje