Povežite se s nama

Međimurje

U konkurenciji 20 izvođača u dvorani Graditeljske škole nastupit će i 12 domaćih pjevača

Objavljeno:

- dana

15. MEF „LJUBO KUNTARIĆ“

U petak 24. studenoga od 20 sati, u dvorani Graditeljske škole Čakovec na rasporedu je 15. izdanje MEF-a – Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“.

Ono što posebno veseli organizatore je činjenica da od 20 izvođača čak njih 12 dolazi iz Međimurja. Naime, i želja je bila cjelokupni program Festivala usmjeriti prema međimurskim motivima izričaja. Program festivala snimat će kamere Hrvatske radiotelevizije te će biti emitiran u rasporedu nacionalne televizije.  

Na ovogodišnjem MEF-u će nastupiti izvođači sa sljedećim pjesmama:

1. Filip Šovagović „Grad“

2. Mladen Medak Gaga „Vince, vince kapla sveta“

3. Mirko Švenda Žiga „Duša s tobom“

4. Rajko Suhodolčan „Kušlec za zbogom“

5. Meri Šeparović „Naša ljubav“

6. Lucija Job „Sve na svijetu“

7. Andrea Baković & Singlice „Cipele za tuđe snove“

8. Bojan Jambrošić Feat. #pnjc Malen ftičeki

9. Ivan Šeperić „Fališ mi brate“

10. The Fusion „Nikome te nedam“

11. Mustač bend „Kontra vetra“

12. Čedo & Matija Antolić „ Srčeko“

13. Rossela „Ti si sve što trebam“

14. Genova „Boje“

15. Vladimir Košir Tonka „Fijolice kak lepo dešijo“

16. Kim Verson „Čista ljubav“

17. Ivica Jurgec „Međimurje moje“

18. Etno duo Goga & Željko „Penezi“

19. Klapa Levanda „Ljubav si mog života“

20. Ervin Vičević „Med dvemi vodami“

Izvor: MEF
Foto:

Međimurje

Prijavite se za sudjelovanje na radionicama pletenja cekera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Lokalna akcijska grupa „Međimurski doli i bregi“ uskoro započinje s održavanjem praktičnih radionica pletenja cekera, odnosno cekara i drugih uporabnih predmeta od komušine.

Kako bi mogli isplanirati broj radionica i termine njihova održavanja, iz LAG-a pozivaju sve zainteresirane da se prijave putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj 098 / 932 3599. Radionice će voditi iskusne cekerašice iz udruga s područja Općine Nedelišće, a za sudionike je osiguran sav potreban materijal i pribor za praktičan rad. Radionice će se održavati u popodnevno vrijeme u trajanju do tri sata prema epidemiološkim mjerama.

Ciklus edukativnih radionica „Cekari – tradicija na moderan način“ organizira LAG „Međimurski doli i bregi“ u okviru provedbe projekta suradnje LAG-ova „Turizmom razvijamo područje“, a koji je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“.

Nastavite čitati

Međimurje

LAG „Mura-Drava“: Goričanu i Orehovici za projekte dodijeljeno 660.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija /Studio Vipro

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe “Mura-Drava” je sukladno raspoloživim sredstvima donio dvije odluke o odabiru projekata za mjeru 2P1-M1 „Razvoj i modernizacija društvene infrastrukture“ iz Lokalne razvojne strategije.

Tako će se iz Programa ruralnog razvoja koji uključuje ulaganja u poboljšanje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, financirati projekti u općinama Goričan i Orehovica, a ukupni iznos dodijeljene potpore je 660.000 kuna. Općina Goričan je dobila potporu u iznosu od 330.000 kuna koje će se utrošiti za projekt uređenja zelenog parka s pozornicom. Isti iznos otišao je i na adresu Općine Orehovica, a novac će biti uložen u izgradnju parkirališta i pješačke staze sa sustavom oborinske odvodnje kod groblja u naselju Orehovica.

Nastavite čitati