Povežite se s nama

Međimurje

U Kraljevskoj zoni sviraju Zabranjeno pušenje, Elemental, Opća opasnost, Gustafi i mnogi drugi

Objavljeno:

- dana

Kod Starog grada

Jedna od najvažnijih stvari na Špancirfestu svakako je glazba. Osim što će dobra glazba svirati na svakom kutku gradske jezgre, od izvođača odabranih za uličnu svirku, svirat će se i na čak pet glazbenih pozornica. Već ranije najavljen je program na tri pozornice (Stari grad, Kapucinski trg, Vila Bedeković), a ove godine velika novost je i pozornica u Kraljevskoj zoni, u parku kod Starog grada. U sklopu ove zone, uz cjelodnevni program, u večernjem dijelu programa svirat će neki od najpopularnijih bendova domaće scene.

Mnogo iznenađenja, užitaka i dobrih emocija očekuje sve „špancirere“ u toj zoni, i to tijekom cijelog dana. U najvećoj hladovini Špancirfesta održavat će se Street food festival, s mnoštvom odličnih uličnih delicija i specijaliteta. Na prostoru Kraljevske zone bit će i Coctail bar, pivnica s velikim izborom piva te Whiskey bar. Uz sve to, svaki dan od 14 sati održavat će se i show popularnih barbera iz Polyboy barber shopa, a u sklopu Street food festivala održavat će se i kulinarski show.

Tijekom večeri će se na pozornici Kraljevska zone, svirati cijeli niz najpopularnijih hrvatskih bendova i izvođača. Sve počinje sa legendarnim Zabranjenim pušenjem, u petak 19. kolovoza. U subotu će svirati Neki novi klinci – Balašević tribute band, dok će u nedjelju svirati Leteći odred i Teška industrija. Ponedjeljak donosi Opću opasnost, utorak je rezerviran za Picksiebnere, a u srijedu dolaze još jedne rock legende, Atomsko sklonište. Prostor Kraljevske zone u četvrtak će ugostiti Elemental, kao zagrijavanje za „udarnu“ završnicu, i koncerte Gustafa (petak), Kawasaki 3P (subota) te Žige i bandista za kraj u nedjelju.

Posebno se može istaknuti da će svaki dan imati i svoj after program, glazbu do 2 sata (u tjednu) te vikendima do 4 sata, što će ujedno biti i jedini službeni after Špancirfesta. Zbog svega navedenog će Kraljevska zona, osim vrhunske ulične hrane i pića, imati pregršt razloga za posjetiti, zabavu i uživanje svih osjetila, onako kraljevski.

Cijeli program možete provjeriti na web stranici Špancirfesta à www.spancirfest.com/program

Kraljevska zona (večernji program)

Petak (19.08.) – Zabranjeno pušenje

Subota (20.08.) – Neki novi klinci-Balašević tribute band

Nedjelja (21.08.) – Leteći odred – Teška industrija

Ponedjeljak (22.08.) – Opća Opasnost

Utorak (23.08.) – Picksiebneri

Srijeda (24.08.) – Atomsko sklonište

Četvrtak (25.08.) – Elemental

Petak (26.08.) – Gustafi

Subota (27.08.) – Kawasaki 3P

Nedjelja (28.08.) – Žiga i bandisti

 

Izvor:
Foto: Facebook

Međimurje

Udruga umirovljenika Prelog poziva slavljenike zlatnog i dijamantnog pira da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz Udruge umirovljenika Prelog obavještavaju sve članove da članarine za 2022. godinu mogu uplatiti u prostorijama Udruge svakog utorka i četvrtka od 8 do 11 sati.

– Ukoliko ste u nemogućnosti doći zbog starosti ili bolesti, članarinu za vas može uplatiti bilo koja vama bliska osoba. Povjerenici Udruge naknadno će sakupljati preostale članarine kada se epidemiološka situacija poboljša.

Također, pozivaju se svi koji su ili će u razdoblju od 4. travnja 2021. do 17. travnja 2022. godine proslaviti 50. i 60. godišnjicu braka da nam se jave na broj telefona: 099/213-4698.

Sve obavijesti za izlete, druženja i ostala događanja koja ćemo imati tijekom godine pratite putem naših društvenih stranica na Facebooku i oglasnim pločama Udruge u okolnim naseljima – javljaju iz preloške Udruge.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mališani iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića “Cvrčak” posjetili PU međimursku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U jutarnjim satima u utorak, 18. siječnja, u posjet Policijskoj upravi međimurskoj stiglo je dvadesetak mališana iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića „Cvrčak“ sa svojim odgojiteljicama.

Na ulazu u zgradu Policijske uprave male goste i njihove tete dočekala je policijska službenica za Odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu.

Za djecu je bio pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Uz šetnju prostorima zgrade Policijske uprave upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

U šalter sali Policijske uprave službenica Odjela za upravne poslove, prezentirala je svrhu i izgled osobnih dokumenata; osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu. Potom su obišli prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i potaknule vesele komentare, kažu u PU međimurskoj.

U sportskoj dvorani Policijske uprave dočekao ih je policijski sportski trener, od kojeg su doznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju te su isprobali pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa. Na kraju druženja sportski trener mališanima je podijelio prigodni promotivni materijal nabavljen sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca – privjeske.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službeni motocikl, koje koriste u svom svakodnevnom radu te su im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan.

Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i „ovan“ koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje