Povežite se s nama

Sport

U Kupu osvojeno srebro zlatnog sjaja

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

GRK Varaždin 1930 ispisao je novu stranicu rukometne povijesti grada osvajanjem drugog mjesta u Kupu Hrvatske.

 

Ponos

U polufinalu vodila se teška sportska bitka sa starih poznanikom RK Dubrava. Nakon neizvjesne igre u prvom poluvremenu Varaždinci su u drugom u potpunosti slomili otpor Dubrave i prošli u finale rezultatom 26:21 (11:11). Nakon pete i najvažnije pobjeda nad Dubravom u ovoj sezoni, trener Varaždinaca Vladimir Vujović je izjavio: – Mi smo svoj dio posla odradili junački. Još jedanput mojim igračima velike čestitke i veliko hvala jer oni su najzaslužniji. Ja mogu reći da sam imao sreću da sam vodio tako divne dečke. Imperativ pobjede u ovoj utakmici je bio nevjerojatno važan. Mi smo se za tu utakmicu posebno pripremali, ovo je naša peta pobjeda proitv Dubrave u ovoj sezoni. Dokazali smo da smo bolji, da smo kvalitetniji a i u ovoj smo utakmici pokazali izvanrednu mentalnu snagu gdje smo bili pod velikim pritiskom, pod cijenom da napravimo najveći uspjeh u povijesti sporta svoga grada dečki su iznašli snage i mi smo to odradili stvarno fantastično.

Ozljede

U finalu su Varaždinci bili oslabljeni neigranjem nekoliko igrača zbog povreda ali se nisu osramotili već su odigrali na nivou dostojnom finala i vrlo dobro parirali ekipi PPD Zagreb. Početno vodstvo u susretu pripalo je Varaždinu koji je poveo s 1:0, ali to je nažalost bilo prvo i zadnje vodstvo Varaždina u finalu. Međutim, Varaždinci nisu dozvoljavali Zagrebu da se razmaše i stvori veću prednost, tako se na odmor otišlo sa 16:14 za Zagreb. U nastavku Varaždin koristi svoj prvi napad i dolazi na samo pogodak zaostatka. Zagreb tada s tri pogotka umiruje nade Dabrova. Varaždin je posljednji put u susretu došao na minus dva u 51. minuti, ali onda se Zagreb pobrinuo za mirnu završnicu. Konačni rezultat 30:25 (16:14) za Zagreb nije umanjio slavlje Varaždinaca. – Umrli smo muški. Borili smo se, dali smo sve od sebe, bili smo hedikepirani, ozljede su nas pokopale. Međutim, dečki su pokazali svoje pravo lice, da su pravi sportaši, borili su se, dali su do kraja sve što su mogli. Budimo realni Zagrebovi igrači nisu pružili svoj maksimum ali meni je najveća satisfakcija ta što nitko tko je ovdje bio ne može naći niti jednu zamjerku mojim igračima. To su mladi igrači koji su marljivo radili. Već svi znaju da je odnos grada Varaždina prema najkvalitetnijem sportskom kolektivu u najmanju ruku maćehinski. Hoće li ovaj rezultat nešto promijeniti iskreno niti ne razmišljam više o tome. Ja razmišljam o tome kako ćemo mi izgledati ne terenu i kako ćemo igrati.

Težina

Osim ovog povijesnog rezultata GRK Varaždin 1930 nakon osvojenog prvog mjesta u Premijer ligi, trenutno čvrsto drži treće mjesto u Ligi za prvaka iza Zagreba i ekipe Nexe.
– Treće mjesto u Ligi za prvaka smo 99% osigurali, postoje još samo minimalne šanse da se nešto promijeni što se toga tiče, Ako pobijedimo Zamet u sljedećoj utakmici osigurali smo treće mjesto.
Finale Kupa je najveći rezultat u povijesti varaždinskog rukometa. Moramo znati da je rukomet perjanica hrvatskog sporta te da ovakav uspjeh nije niti sličan kao u nekim drugim sportoivma. Ima zasigurno puno veću težinu.
Nakon Umaga ponovo se okrećemo Ligi za prvaka i nakon što i teoretski osiguramo treće mjesto pokušat ćemo napasti i drugo ali treba znati da smo poslije Karlovca najmlađa ekipa u ligi. Ako bi kod kuće pobijedili Nexe to bi bilo fantastično.
Moramo znati i činjenicu da je klupski budžet ove godine smanjen za 50 posto i da je ljetos otišlo iz kluba 10 igrača te da sam počeo graditi ekipu sa mladim igračima. Sada nam svi čestitaju i u Umagu jer se nitko nije mogao nadati ovakvom rezultatu. Čak su nam neki prognozirali i ispadanje iz Lige, a mi smo nadmašili sve dosadašnje sezone.

 

Spoj iskustva i mladosti pokazao se uspješnom kombinacijom. Trener Vladimir Viujović kao iskustvo i mladi i vrijedni igrači. Što se tiče igračkog iskustva Vladimir Vujović podsjeća na godine provedene upravo u Zagrebu. – Ja sam ponosni Varaždinac i uvijek se vraćam u Varaždin ali moj klub je Zagreb i uvijek će biti. Svi već znaju kad dođem na utakmicu Lige prvaka u mom prisustvu nitko ne smije reći niti jednu kritiku na račun Zagreba, jer Zagreb je jedan do najvećih klubova u povijesti ovog sporta i biti samo jedan maleni dio tog kluba je za mene ogromna čast.
Trenerskim vođenjem mlade ekipe Varaždina Vladimir Vujović potvrdio se kao i jedan od najperspektivnijih hrvatskih rukometnik trenera.
– Iskustvo utoliko što sam ja znao kako treba raditi s mladom ekipom, a to je krv i težak rad. Osim toga imao sam veliku pomoć u kvalitetnim suradnicima, te podršku u članovima Uprave kluba koji su znali što žele i hoće u ovom trenutku. Najveću zahvalu poslao bih naravno, dečkima koji su se trudili i radili te se sve to pokazalo kao dobitna formula.

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje