Povežite se s nama

Život i društvo

U Lepoglavi obilježavanje Dana Oružanih snaga RH

Objavljeno:

- dana

IZLOŽBA VOJNE OPREME

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i ove će godine, zahvaljujući udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava, biti obilježen u gradu Pavlina.

 

U nedjelju, 28. svibnja udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava organizira obilježavanje Dana oružanih snaga te ujedno i Dan otvorenih vrata Udruge. Za taj su dan priredili brojna zanimljiva događanja koja će se većinom održavati u Gradskom parku kod Doma kulture u Lepoglavi.

Program počinje u 8 sati, u lepoglavskoj župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, misom zadušnicom za sve poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te za sve pripadnike OS RH.

Potom će, u 9.30 sati, kod centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi biti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje s područja grada Lepoglave.
Program u Gradskom parku počinje u 10 sati od kada će se moći razgledati izložba ratnih fotografija, ratnog i vojnog znakovlja i još nekih zanimljivih ratnih eksponata od nekoliko braniteljskih udruga s područja Županije varaždinske, zatim vojna oprema među kojom se izdvaja specijalno oklopno vozilo MRAP, predstavljene će biti današnje Oružane snage te mogućnost vojnog školovanja i zapošljavanja u Oružanim snagama.

U okviru programa, udruga P.A.S. (Paintball, Airsoft i Survival) Lepoglava će sa srodnim klubovima koji se bave paintball, airsoft i survival aktivnostima, održati prezentacije i aktivnosti iz djelokruga svog djelovanja.

Oko 11.30 sati uručiti će se zahvalnice za doprinos u radu Udruge. U 12 će se sati započeti s podjelom vojničkog graha svim gostima i sudionicima manifestacije te druženjem.

Manifestaciji će uz branitelje, članove obitelji poginulih branitelja i građane, nazočiti i predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja te Grada Lepoglave.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Za učenike Centra Tomislav Špoljar nastavna godina započela u sportskom duhu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici Centra Tomislav Špoljar brinu o zdravlju! Cijeli rujan u Centru bio je prožet raznim sportskim događajima.

Tako su učenici odmah prvi tjedan obilježili Hrvatski olimpijski dan. Već sljedeći tjedan uključili su se u Mliječnu stazu 2022 te su na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture skupljali kilometre za mentalno zdravlje djece i mladih. Potom su se uključili u Europski tjedan sporta koji se održavao od 23. do 30. rujna, a zadnji dan mjeseca rujna obilježili su i Europski školski sportski dan.

Bilo je tu trčanja, hodanja, raznih sportskih igara za sve uzraste. Najdraže su učenicima bile ipak štafetne igre koje je za  učenike osmislila i prilagodila njihova učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Kristina Kralj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Poznati marofski motociklist Martin Vugrinec vratio se u školske klupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati motociklist i bivši učenik Srednje škole Novi Marof Martin Vugrinec u četvrtak, 29. rujna, vratio se u školske klupe i sa sadašnjim srednjoškolcima podijelio svoja iskustva iz ovog adrenalinskog sporta.

Poznati novomarofski motociklist Martin Vugrinec, poznat kao SpiderMartin svoje je afinitete prema moto svijetu pokazao već u ranoj fazi svog života što je prilikom posjeta svojoj bivšoj srednjoj školi podijelio sa sadašnjim učenicima. Već s 12 godina došao je do trkače licence, a od tog trenutka Martinovi uspjesi nižu se jedan za drugim, te je danas jedan od najtalentiranijih vozača u ovom dijelu Hrvatske.

Bila je ovo prilika da novinarska grupa Srednje škole Novi Marof s Martinom održi intervju, a talentirani Novomarofčanin otkrio im je kako je biti učenik i uz to se baviti motociklizmom, kako je tekao njegov put prema uspjehu i kako se nosio sa svojim usponima i padovima.

Priliku za razgovor sa SpiderMartinom imali su i ostali učenici škole koji su saznali nešto više o Martinu i ovom uzbudljivom sportu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje