Lepoglavski HNS reagirao je u Domu zdravlja u Lepoglavi nije uključeno grijanje, pa po njima se narušava zdravstveno stanja zaposlenika i pacijenata koji koriste usluge u ambulanti, posebice teških bolesnika i djece.

– Posebno veliki problem je tretmana bolesnika u odjelu za fizioterapiju. Uzimajući u obzir vremenske prilike i da ulazimo u period zimskih uvjeta, nezamislivo je da se građani Lepoglave moraju smrzavati ispred Doma zdravlja dok čekaju na red za pregled, a onda ih to isto čeka i u čekaonicama ambulante – i to još u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Da ironija bude veća, očito je da će nas prije više oboljeti od smrzavanja i hladnoće, nego od koronavirusa – ističu iz lepoglavskog HNS-a.

Oni se obraćaju ravnatelju Doma zdravlja i varaždinskom županu Radimiru Čačiću.

– Kada ćete se ispričati građanima grada Lepoglave za sve svoje propuste u vezi nefunkcioniranja zdravstvenog sustava na području Varaždinske županije? Kada ćete konačno preuzeti odgovornost za lošu kadrovsku politiku u zdravstvu koja je i dovela do ovakve nezamislive situacije u 21. stoljeću? Već početkom godine sam upozorio da se od strane Čačića zapošljavaju ljudi po političkoj podobnosti, a koji su nesposobni i nemaju viziju razvoja zdravstvenog sustava Varaždinske županije – dodaju.

Također, ističu da bi bilo zanimljivo istražiti uslijed čega nema grijanja u Domu zdravlja Lepoglava.

– Pretpostavka je da se radi o potraživanjima koja nisu podmirena prema poslovnim subjektima koja izvode radove na projektu energetske učinkovitosti. To nije teško pretpostaviti kada se uzme u obzir poslovanja Doma zdravlja koji je 2016. godine imao višak sredstava u poslovanju od 2,5 milijuna kuna, a kada je Čačić preuzeo Varaždinsku županiju gubitak Doma zdravlja za 2019. godinu iznosio je preko 6 milijuna kuna. HNS grada Lepoglave odgovoran je kada je u pitanju ljudsko zdravlje. Prioritet nam je osigurati neometano funkcioniranje infrastrukture, posebice u zdravstvenom sektoru. Zato oštro osuđujemo ovakav nemar i totalno rasulo u zdravstvu Varaždinske županije za koje je odgovoran župan Čačić – zaključuju.

Komentari

Komentara