Povežite se s nama

Život i društvo

U Ludbreg od jutra hodočaste ministranati, vjeroučenici i vjeroučitelji Varaždinske biskupije

Objavljeno:

- dana

Danas se nastavlja program vjerskog događanja “Dani ludbreške Svete nedjelje”. U jutarnjim satima bit će održano hodočašće ministranata, vjeroučenika i vjeroučitelja naše biskupije.

U 19.30 sati u atriju staroga grada, mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, predvodit će svetu misu, a nakon nje voditi i procesiju s relikvijom Krvi Kristove u župnu crkvu gdje će se pjevati pohvale Svetoj Krvi, Litanije i Večernja, a u 21 sat započet će i Getsemanska ura.

Getsemanska Sveta ura priprava je za sve dublje ulaženje u tajnu Isusove muke. Dvostruka je zadaća svete ure: prva je sjediniti se s Isusom Otkupiteljem da se ublaži Pravednost Božja, a druga je tješiti Isusa u Njegovim patnjama u Getsemaniju.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati