Povežite se s nama

U fokusu

U Ludbreg stižu zagorski purani, kokoši hrvatice i dravske guske

Objavljeno:

- dana

IZLOŽBA STOKE I MALIH ŽIVOTINJA LUDBREŠKOG KRAJA

– Vrlo smo ponosni na našu prvu izložbu koja je bila prošle godine, posjećenost je bila jako velika, a pogotovo su se izložbi radovali naši najmlađi. 

– Prošle godine smo imali više od 220 životinja, a iako se prijave primaju do ponedjeljka, mogu reći da će ih ove godine biti još više – istaknula je Vera Jadanić, zamjenica ludbreškog gradonačelnika koja je u Ludbregu predstavila 2. Međunarodnu izložbu stoke i malih životinja ludbreškog kraja.

Izložba se otvara u subotu, 3. rujna, u 9.30 sati, a sastavni je dio programa Dani ludbreške Svete Nedjelje. 

Osim konja, goveda, koza, ovca, svinja i drugih životinja, ove godine najavljuju i nekoliko noviteta.

– Imat ćemo zagorskog purana, kokoš hrvaticu i dravsku gusku, te male životinje. Ovom izložbom želimo pokazati da je Ludbreg, uz sve ostalo, poljoprivredni kraj i imamo vrlo uspješne ljude koji se bave poljoprivredom. Na izložbi ćemo imati i 10 izlagača vlastitih poljoprivrednih strojeva i ostalih poljoprivrednih pomagala – najavila je Jadanić. 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje