FOTOVaraždinska biskupija

Desetak osoba s invaliditetom, od kojih je većina s intelektualnim teškoćama, te isto toliko volontera sudjelovalo je na duhovno-ljetnom susretu za osobe s invaliditetom od utorka, 9. do četvrtka, 11. srpnja, u Ludbregu.

Prvi je to ovakav susret koji je organiziralo Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije na čelu s povjerenikom vlč. Leonardom Šardijem.

Vlč. Šardi zadovoljan je ovim projektom i plodovima koji su iz njega izrasli: jedno veliko zajedništvo, radost, smijeh te želja sudionika da ovaj susret potraje još koji dan. Kako kaže, na ideju za ovaj projekt došao je nakon jednog hodočašća u Lourdes s osobama s invaliditetom, na kojem je mogao vidjeti koliko njima znači na pet dana biti odvojen od svoje okoline i roditelja te kako su u tom vremenu duhovno rasli na njima prilagođen način. Isto se događalo i u Ludbregu.

– Sudionici su imali priliku upoznati Krista na sebi primjeren način, ali istovremeno vidjeti da nisu sami, nego da upravo u Crkvi je njihovo mjesto u središtu. – poručio je vlč. Šardi.

Komentari

Komentara