Povežite se s nama

Život i društvo

U ludbreškom parku dozvoljeno je mirisanje biljaka, zviždanje, hodanje…

Objavljeno:

- dana

Senzorni park u Ludbregu

Ludbreška Osnovna škola je dobila, kako je nazvan –  višeosjetilni park.

Riječ je, kažu iz Grada, o prostoru osmišljenom za boravak vani radi potrebe za povezivanjem djece i prirode.

Učenici i učitelji izradili su različite dijelove iz prirodnog i recikliranog materijala koji su upotpunili doživljaje u Senzornom parku.

– Realizacijom projekta Senzorni park u Osnovnoj školi Ludbreg djeci je pruženo sigurno i inovativno prirodno okruženje. U realizaciji su sudjelovala i sama djeca čime su dodatno potaknuti boraviti u prirodi. Senzorni park potaknuti će sav njihov potencijal na istraživanje, ali i ono što je za djecu najvažnije – igru. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

U prostoru parka je, navodi se u priopćenju iz Grada Ludbrega djeci dozvoljeno dodirivanje biljaka, kamenčića i ostalih materijala, hodanje i preskakivanje, mirisanje cvijeća, skupljanje lišća, pjevanje, zviždanje i lijepo druženje.

Senzorna stimulacija potiče i bolje raspoloženje.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Barbara Antolić Vupora: Pokušao me silovati vozač hitne kada sam bila studentica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu “Zaštitimo žene žrtve nasilja!” Barbara Antolić Vupora, saborska zastupnica i predsjednica SDP-a Varaždinske županije, otkrila je i vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu hitne pomoći.

Barbara Antolić Vupora rekla je nakon konferencije za N1, kako o tom mučnom, strašnom iskustvu dosad nije nikome govorila.

– Kao mnoge žene, i ja sam bila žrtva kaznenog djela, kao studentica, prije oko 35 godina. Nikad nisam o tome govorila čak ni obitelji. Tad sam kao studentica bila na putu do bolnice u vozilu Hitne pomoći. Vozač je došao i pokušao me silovati, bila sam u polusvjesnom stanju i obranila sam se. Kad je vidio da neće uspjeti, odustao je i završila sam u bolnici, a nije mi palo na pamet to tad reći, ni bolnici ni doktoru, nikome – rekla je Antolić Vupora.

Objasnila je da je iznijela svoja iskustva jer želi potaknuti na što jaču zakonsku zaštitu žrtava.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sveučilište Sjever: u subotu online gostovanje ministra Gordana Grlića Radmana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sveučilište Sjever

U organizaciji Sveučilišta Sjever, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održat će u subotu, 30. siječnja, od 12 do 13 sati online predavanje na temu hrvatske vanjske politike.

Kao jedan od najiskusnijih hrvatskih diplomata govorit će i o izazovima diplomatske profesije.

Predavanje će biti održano u sklopu kolegija „Suvremena vanjska politika i diplomatski protokoli“ na Odjelu komunikologije, medija i novinarstva, na platformi Google Meet na poveznici dostupnoj klikom na OVDJE.

Pozvani su svi studenti i zainteresirana javnost.

Nastavite čitati